VK Dudzele mikt met twintig (!) nieuwkomers op behoud in 3B

Voorzitter Johnny Deryckere.
Redactie KW

VK Dudzele staat voor een enorme uitdaging: het behoud in derde provinciale B. Daarvoor rekent het op zowat twintig nieuwkomers. Voorzitter Johnny Deryckere hoopt dat de reserven niet te snel afhaken in het seizoensbegin.

“In trainer Dany Couvreur, een man die ik al tientallen jaren ken, koester ik alle vertrouwen”, stelt preses Johnny Deryckere. “Hij staat voor een zware opdracht. Uit zijn uitgebreide ken moet hij een sterk elftal selecteren. Dany kent onze ambitie: zeker niet degraderen. Wij willen een vaste waarde worden in die wondermooie reeks van derde provinciale reeks. Daarenboven hopen wij telkens weer attractief voetbal te mogen aanschouwen.”

“Op die ruime kern staar ik me allerminst blind want ik ken het wereldje door en door. Al te vaak stelde ik vast dat jongens, die er in eerste instantie naast vallen, het laten afweten. Ik hoop dat ons dat nu bespaard blijft. De promotie gaf ons een enorme boost, we prijzen ons gelukkig dat we op een subliem kunstgrasveld mogen aantreden en dat de kantine heel gezellig en modern oogt.”

“Het aantrekken van nieuwe helpers blijft een pijnpunt. We kunnen niet langer alles draaiend houden met twee tot drie gedreven medewerkers. Voelt er zich nu echt niemand geroepen om ons een handje toe te steken? Ondervoorzitter Guido Devos en ikzelf wroeten ons uit de naad. We blijven niet eeuwig jong hé. Maar we versagen niet, zolang we gezond zijn.”

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier