VK Bekegem pakt de dubbel in het Perkezverbond

VK Bekegem haalde na de titel ook de beker binnen.
Redactie KW

Het 48ste seizoen in het Perkezverbond werd naar traditie afgesloten met de bekerfinale op het terrein van Ettelgheem. Onder een stralende zon en in een echte derbysfeer won VK Bekegem verdiend met 2-1 van VK Marcassou.

“Beide ploegen spelen op het zelfde terrein in Bekegem en hadden heel wat volk op de been gebracht. Het mooie weer en de goede leiding van het scheidsrechtstrio en twee stevige ploegen zorgden voor een schitterende apotheose van een meer dan geslaagd seizoen. In elke reeks was er zowel naar de titel of naar degradatie toe heel wat spanning te beleven. In geen enkele reeks haalde er een ploeg minder dan 14 punten. Ook aan top moesten de kampioenen soms tot het uiterste gaan om hun voorsprong te vrijwaren. Daarbij zijn we van echt grote incidenten gespaard geweest. Enkel in de bekercompetitie noteerden we wat forfaits, maar dit vooral bij ploegen waar het kalf toch al verdronken was. Ettelgheem is aan zijn 50ste verjaardag toe en mag zich dus vanaf heden koninklijk noemen”, blikt secretaris Lucien Bedert terug.

Voor komende seizoen zijn er toch wat verschuivingen te noteren. Zo haken er drie ploegen wegens diverse redenen af. SV Woumen gaat terug in de provinciale reeksen spelen, KV Beerst en Ramskapelle ontbinden zich. “Gelukkig hebben we ook drie nieuwe ploegen bereid gevonden en hebben we dus een nuloperatie kunnen uitvoeren. Den Heilige, VK Middelkerke en Double C vervoegen onze derde reeks.”

“Dat wil zeggen dat er in reeks één met De Vereniging, Houthandel Tavernier en KENA Dakwerken drie nieuwkomers zullen aantreden. Reeks twee krijgt er maar liefst vier stijgers uit de derde reeks bij. Dat zijn De Hoek, Sporting Woumen, New Jupy Inn en Cafe Sluzenaere/De Kegel.”

“Persoonlijk vind ik dit zeker geen slechte zaak, want voor velen wordt een reeks ook eens de kans om nieuwe gezichten tegen te komen en dat kan enkel motiverend werken. In het bekertornooi wordt terug naar het systeem van acht reeksen als voorronde gegrepen en door de weinige belangstelling wordt de rubriek ‘topschutter per reeks’ afgeschaft”, aldus Lucien Bedert.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier