Vier Harelbeekse doelpunten na de rust

Dylan Descheemaecker scoorde twee keer. © (Foto VDB)

Na een 4-0-overwinning tegen KRC Gent blijft KRC Harelbeke thuis ongeslagen. De West-Vlaamse Ratten kenden een lastige eerste helft en konden pas na de pauze afstand nemen.

De studieronde duurde een kwartier waarna de eerste kansen voor Gent waren. Een misverstand in de thuisdefensie zorgde ervoor dat Herrera eerder op de bal was dan Degrendel, maar de bezoekende spits mikte naast. Enkele minuten later vond Luyckx vanop rechts de inlopende Elewaut, die zijn kopbal van dichtbij schitterend gepareerd zag door Degrendel. Nog zestig tellen later raakte het leer achterin bij Harelbeke niet weg. Elewaut pakte uit met een grondscherend schot in de handen van de doelman. Op het halfuur kwam ook Harelbeke even piepen. Een vrije trap van Ketels werd doorgekopt door Descheemaecker en Vandenheede strandde op Maes. Het doelpunt in de rebound van Selmani werd afgekeurd voor een voorafgaande fout op de keeper. In het slot van de eerste helft toonde Degrendel nogmaals zijn klasse op een kopbal van de bedrijvige Elewaut. Deze keer werd de nabeurt van Herrera afgevlagd voor buitenspel waardoor Harelbeke tevreden mocht zijn met een 0-0-ruststand.

Vier doelpunten

Een ander Harelbeke in de tweede helft. Pyck speelde Vandenheede aan, die vanop rechts laag voortrok en de onvermijdelijke Descheemaecker vlamde de 1-0 binnen. Gent reageerde op een hoekschop. Degrendel liet zich betrappen op een zeldzaam foutje, maar Vanneste sprong zijn doelman bij en legde zich in de baan van het schot van Elewaut. De West-Vlaamse Ratten toonden zich daarna dodelijk efficiënt. Na een doorsteekbal van Ketels mocht Selmani randje buitenspel doorgaan en hij liet Maes geen schijn van kans. De 3-0 volgde even later. Vlieghe recupereerde het leer op het middenveld en met een prima bal achter de Gentse defensie lanceerde hij Descheemaecker, die het koel afmaakte. Een kwartier voor tijd waren het opnieuw Pyck en Vandenheede die zorgden voor de voorbereiding. Vandenbroucke twijfelde niet en trapte de voorzet in doel. Op een vrije trap van Vandenbroucke schoot Pyck aan de tweede paal nog over. Een eerredder was Gent niet gegund. De aflegger van Herrera werd door Luyckx naast getrapt waardoor Harelbeke met licht overdreven 4-0-cijfers het laken naar zich toe trok.

Doelpunten: 53′ Descheemaecker (1-0), 58′ Selmani (2-0), 66′ Descheemaecker (3-0), 78′ Vandenbroucke (4-0).