VIDEO Politie zoekt Cercle-supporters die inbreuk pleegden op de voetbalwet

23/03/18 om 07:20 - Bijgewerkt om 13:34

Promovendus Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk worden door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgd wegens incidenten met supporters tijdens de terugwedstrijd van de 1B-finale in het Jan Breydelstadion.

VIDEO Politie zoekt Cercle-supporters die inbreuk pleegden op de voetbalwet

De politie houdt een grootschalig onderzoek over de incidenten tussen aanhangers van Cercle en Beerschot. © Lokale Politie Brugge

Beide clubs moeten zich op dinsdag 27 maart om 14 uur komen verantwoorden voor de Geschillencommissie van de KBVB. Scheidsrechter Alexandre Boucaut wordt opgeroepen om te getuigen. De officiële verklaring voor de oproeping luidt "een gebrekkige organisatie" (Cercle) en "wangedrag van supporters" (Beerschot Wilrijk).

De finalewedstrijd van de Proximus League ging van start in een rookgordijn. Hier en daar hadden enkele supporters rookbommen afgestoken in het Jan Breydelstadion. Een supporter van Beerschot Wilrijk viel bovendien van een tribune en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De man zou uitgedaagd zijn door Cercle-fans en probeerde de tribunes op te klimmen. Daarbij maakt hij een nare smak.

Na de wedstrijd brachten supporters van Beerschot Wilrijk schade toe aan verschillende auto's van de pers. Daarin was Cercle dan weer nalatig: er was een poort blijven openstaan die gesloten had moeten zijn.

"Vlak na de wedstrijd Cercle-Beerschot betraden een duizendtal Cercle supporters het voetbalveld. Op deze beelden zien we hoe enkele mensen bijkomend een inbreuk plegen op de voetbalwet. Wie deze personen meent te (her)kennen, vragen we een mailtje te sturen naar voetbalgeweld@politiebrugge.be. Deze oproep kadert in een grootschalig onderzoek over de incidenten tussen aanhangers van Cercle en Beerschot. Alle nuttige informatie aangaande Beerschotsupporters wordt overgemaakt aan de voetbalcel van de PZ Antwerpen, die dit dossier verder opvolgt. Bedankt voor jullie hulp", aldus de lokale politie Brugge.

(Belga/MF)

Cercle Brugge - Beerschot Wilrijk

Vlak na de wedstrijd Cercle-Beerschot betraden een duizendtal Cercle supporters het voetbalveld. Op deze beelden zien we hoe enkele mensen bijkomend een inbreuk plegen op de voetbalwet. Wie deze personen meent te (her)kennen, vragen we een mailtje te sturen naar voetbalgeweld@politiebrugge.be Deze oproep kadert in een grootschalig onderzoek over de incidenten tussen aanhangers van Cercle en Beerschot. Alle nuttige informatie aangaande Beerschot supporters wordt overgemaakt aan de voetbalcel van de PZ Antwerpen, die dit dossier verder opvolgt. Bedankt voor jullie hulp!

Geplaatst door Lokale Politie Brugge op vrijdag 23 maart 2018

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!