VERSLAG Opex Girls Oostende – Knokke

© VDB
Redactie KW

SK Opex Girls Oostende, de nummer drie in eerste provinciale, heeft in de bekerfinale kampioen Knokke verslagen.

De eerste helft verliep vrij evenwichtig. Knokke zorgde voor de eerste dreiging met een kopbal van Vanwelden, die naast ging. Meteen reactie langs Ternier die Vermeersch tot een goeie redding dwong. Vanwelden kopte nog eens rakelings langs de kruising. Oostende mocht echter met een voorsprong gaan rusten. Een vrije trap van Ternier werd achterwaarts in doel gekopt door Devriendt. Het eerste doelgevaar na de pauze was weer voor Knokke, maar Vanwelden vergat de vrijstaande Degroote te bedienen en ze viseerde het zijnet. Knokke bleef aandringen en toen Buyens een schot van Degroote afweerde, vlamde Wille de rebound binnen. Het antwoord van Oostende liet niet langs op zich wachten. Na een persoonlijke actie schoot Ternier van net buiten de zestien meter binnen. Doelvrouw Vermeersch moest meteen opnieuw aan de bak op een schot van diezelfde Ternier. De Opex Girls hadden veldoverwicht en ze kwamen ook dicht bij een derde doelpunt. Van De Velde bediende Willaert, maar haar schot werd gekeerd en de rebound van Van De Velde werd van de lijn gehaald door Dedeene. Oostende bleef aandringen en na mooi samenspel tussen Devliegere en en Ternier was er alweer een goeie Vermeersch nodig. Knokke probeerde nog een slotoffensief te ontketenen, maar het kwam niet verder dan een kans langs Vanwelden. Zij besloot naast. Underdog Opex Girls Oostende mocht de beker dus in de hoogste steken.

Doelpunten: 39′ Devriendt 0-1, 55′ Wille 1-1, 59′ Ternier 1-2.

VERSLAG Opex Girls Oostende - Knokke
© VDB

“7-0 in competitie”

“Naast de titel wilden wij maar al te graag de beker als kers op de taart”, verklaart Delphine Dedeene. “Wij klopten Oostende in de competitie met 7-0, maar hadden ons aan heel wat meer tegenstand verwacht. Door het forfait van twee tegenstanders hadden we de afgelopen maand slechts één competitiematch gespeeld en daar betaalden wij de tol voor. Het was mij nog nooit overkomen dit seizoen, maar ik viel uit met krampen. Zonde! Op basis van de tweede helft verdiende Oostende misschien wel de zege en Knokke speelde zeker niet zijn beste match vandaag. Het belangrijkste is echter dat wij volgend seizoen in vierde nationale voetballen.”

VERSLAG Opex Girls Oostende - Knokke
© VDB

“Fantastisch”

“Schitterende match en schitterende overwinning”, juichte Blanka Ternier. “Wij hadden naar deze bekerfinale toe geleefd en probeerden meteen kort op de man te spelen. Dat lukte aardig en wij gingen zelfs met een voorsprong de rust in. Na de gelijkmaker kon ik een paar minuten later gelukkig een tweede keer scoren en dat zorgde voor een domper bij Knokke. Wij kregen nog de kans op een derde goal, maar het lukte jammer genoeg niet. Daardoor bleef het spannend tot het einde. De vermoeidheid sloeg in de slotfase toe en wij moesten noodgedwongen terug. Knokke geraakte echter niet meer door onze muur. Deze beker bezorgt ons een fantastisch gevoel.”

(IVD – foto DL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier