'Verliezers' KFC Mandel United en Winkel Sport hoeven troostfinale eindronde niet te spelen

18/05/18 om 13:21 - Bijgewerkt om 13:20

KFC Mandel United en Winkel Sport werden donderdagavond allebei uit de eindronde om promotie naar eerste amateurklasse geknikkerd. Aanvankelijk werd beslist dat ook de verliezers in een dubbel duel nog tegen elkaar zouden moeten spelen, maar de kalendermanager van KBVB liet nu weten dat dit niet meer hoeft.

'Verliezers' KFC Mandel United en Winkel Sport hoeven troostfinale eindronde niet te spelen

Benjamin Lutun scoorde de 1-0 die de kwalificatie zou opleveren, maar in het slot incasseerde Winkel Sport nog de 1-1. © VDB

En dat tot opluchting van beide clubs die er al een lang seizoen hebben opzitten. Donderdagavond speelde KFC Mandel United een puike wedstrijd op het veld van FC Luik, maar het verloor er niettemin met 1-0. Na het 0-2 verlies in de eigen Brigand Arena betekende dat de uitschakeling voor de club. In het eerste bestaansjaar van de fusie (KFC Izegem en OMS Ingelmunster) legden de jongens van Lieven Gevaert toch een mooi parcours af.

Winkel Sport was nog dichter bij de finale. Op VW Hamme had het vorige zondag verloren met 2-1, maar toen al voelden de Winkelnaars dat ze de ploeg uit eerste amateurklasse zeker aankonden. En dat bleek ook donderdagavond in Gullegem, waar Winkel Sport de thuiswedstrijd afwerkte. Winkel was de betere ploeg, kwam 1-0 voor via Lutun (en was op dat moment gekwalificeerd), maar verzuimde de meerdere kansen af te maken. In de blessuretijd kregen ze het deksel op de neus.

Beide teams blijven dus in tweede amateurklasse waar ze volgend jaar opnieuw de derby kunnen afwerken.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!