Verdienstelijk Mandel United haalt nog eens de volle pot

Fredrique Declercq zorgde voor het winnende doelpunt. © (Foto CLY)

Bij zijn eerste thuismatch na de winterstop wist Mandel United eindelijk nog eens te winnen tegen de haast buren uit Gullegem. Het werd geen afgetekende overwinning al had die ruimer kunnen zijn want Frederik Declercq miste nog een tweede penalty in de tweede helft. Mandel united dat helemaal niet echt scherp was in de afwerking had zowel in de eerste als in de tweede helft licht overwicht, al waren de bezoekers geregeld gevaarlijk op de counter maar ook zij misten scherpte voor doel.

De wedstrijd begon vrij gunstig voor de thuisploeg die al op de 17 minuut een strafschop kregen toegekend na fout op Beyens. Frederik Declercq zette de strafschop feilloos om 1-0. Op het half uur kreeg Gullegem een unieke kans op de gelijkmaker via een vrijschop op slechts 20 meter voor doel maar doelman Laleman pakte uit met een schitterende redding. Nog voor de rust was de Gullegemse aanvaller Amini Naxel Nagim er een paar keer dicht bij maar een bos van benen van de thuisverdedigers wisten de gelijkmaker te verhinderen zodat er gerust werd bij een 1-0.

Onmiddellijk na de herneming wist Gullegem twee hoekschoppen op rij te versieren maar dat leverde nauwelijks gevaar op voor de thuisdoelman. Een kwartier ver in de tweede helft nam de thuisploeg langzaam maar zeker het heft weer in handen. Op de 58′ was Cluyncke nog heel dicht bij een tweede treffer maar kwam net iets te kort om binnen te duwen. Toen echter op de 60tigste minuut de thuisploeg een tweede strafschop kreeg toegekend zag het er bijzonder goed uit voor Mandel United. Strafschopnemen van dienst Frederik Declercq slaagde er niet in zijn tweede te verzilveren want de bezoekende doelman bracht redding op zijn strak schot. Naar het einde van de wedstrijd werd door beide ploegen nog een paar keer gewisseld maar het slotoffensief van het bezoekende Gullegem was veel te slap om de thuisdoelman nog te kunnen bedreigen. Al bij al een verdienstelijke overwinning van de thuisploeg al moest dit gebeuren via een strafschop.