Tweede nederlaag op rij voor SCT Menen

Duel tussen Gregory Mahau (L) en Thomas Nzinga Ngimbi (R). © (Foto VDB)

SCT Menen dat uitstekend aan het seizoen begon, leed op eigen veld tegen Londerzeel zijn tweede nederlaag op rij.

Tegen de hekkensluiter dat nog steeds zonder zege stond, maakte Menen geen te beste beurt. Vooral in het eerste halfuur stapelde de thuisploeg de slordigheden op. Halfweg de eerste helft, met een kopbal, opende Londerzeel de score. Menen had niet meteen een antwoord in huis, slikte even voorbij het halfuur op strafschop een tweede treffer.

Net voor de rust, na een mooie nummertje van Buysse, scoorde Meulenyzer het doelpunt van de hoop. Wellicht had trainer Pascal Verriest tijdens de rust zijn manschappen hun levieten gelezen. Menen kwam na de pauze beter voor de dag enging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Maar het verwachtte doelpunt viel aan de overkant. Op strafschop scoorde Cardon even later de aansluitingstreffer. Ondanks Menen nog de forcing voerde, moest het in de eerste thuisnederlaag berustten.

DOELPUNTEN: 23′ Van Belle 0-1, 33′ Lambrecht (pen.) 0-2, 40′ Meulenyzer 1-2, 62′ Nzinga 1-3, 69′ Cardon (pen.) 2-3.

MENEN: Olievier, Derieuw, Rogie, Gallo, Buysse, Mahau, Habbas (57′ Vanhaecke), Meulenyzer, Vanaudenaerde (57′ Varez), Cardon, Mahieu.