Twee strafschoppen leiden KV Kortrijk naar 0-2 zege bij Mandel United

Jasper Beyens, die de tweede strafschopfout beging, zet hier de jacht in op Idir Ouali, die de eerste penaltyfout ondering. © VDB

KV Kortrijk boekte een kleine zege bij Mandel United dat slechts één training in de benen had. KVK had voldoende kansen maar thuisgoalie Laleman keepte een goede wedstrijd.

Eersteklasser KV Kortrijk had in het weekend al buur Bissegem ingeblikt. Coach De Boeck moet het doen zonder echte versterkingen, dus enkel bekende namen en wat youngsters aan de aftrap bij KVK.

KVK-coach Glen De Boeck smeekt nog om versterking voor de huidige kern.
KVK-coach Glen De Boeck smeekt nog om versterking voor de huidige kern.© BELGA

Bij thuisploeg Mandel United, dat vorig jaar net naast de promotie greep in tweede amateurklasse, wel heel wat nieuwe namen aan de aftrap. Enkel doelman Laleman, Mulliez en Beyens stonden er vorig jaar ook onder contract. Matisse Ingels en Guanitto Werbrouck werden uit de jeugd overgeheveld.

Doelman Laleman moest plat op een poging van tester Jean-Marco Touali. Ook Stojanovic dreigde, maar op het kwartier werd Coppin voor de thuisploeg twee maal gevaarlijk. Zijn hieltje op voorzet van Pyck trof echter geen doel. Een gevaarlijk standje met Ouali in de hoofdrol leverde geen goal op.

Coppin dreigt enkele keren

De grootste kans was er net voor de drankpauze voor de thuisploeg na een actie over rechts. Via Debouver raakte de bal tot bij Pyck, zijn afgemeten voorzet bereikte Coppin die alleen voor doel net naast besloot.

Tester Alioune Camara hier tussen Jasper Beyens en Daan Debouver, die zich namens Mandel United het bedrijvigst toonden.© VDB

In minuut 27 was het toch raak. Een lichte maar te opzichtige duw van Bailly op Ouali leidde tot een strafschop omgezet door Stojanovic. Ouali ging daarna nog eens op wandel, maar werd gestuit.

Wisselfestijn bij de rust

Heel wat wissels bij de rust langs beide kanten. Onder andere topschutter Chevalier kwam bij KVK tussen de lijnen en doelman Laleman moest meteen hem van een goal houden. Even later zonderde Van Der Bruggen diezelfde Chevalier af maar zijn lob had niet de juiste curve.

Aan de overkant werd Beirlaen alleen voor de ingevallen doelman Bruzzese gezet, maar hij probeerde doel te treffen met de voet in plaats van met het hoofd te besluiten. Chevalier schoot van ver en de zeer bedrijvig ingevallen Atal liet enkele technische hoogstandjes zien.

Tweede penalty

Via Seignez, die zijn schot schampte, kreeg Mandel nog de kans op de gelijkmaker. KV Kortrijk bleef de betere ploeg maar de score uitdiepen bleef moeilijk.

Tien minuten voor affluiten een tweede strafschop toen Beyens de infiltrerende Atal foutief stopte volgens ref Florian Stove. Chevalier zette de 0-2 van op elf meter de eindstand op het bord. (WVS)