Twee internationals bij ZVC Assebroeke

Laurenz Simoens (links) en Stan Braem zijn opgeroepen voor de nationale zaalvoetbalploeg. (Foto ACR)
Redactie KW

ZVC Assebroeke staat momenteel ongeslagen aan kop in tweede nationale. Uit die ploeg kregen Laurenz Simoens en Stan Braem een uitnodiging voor een training met de nationale zaalvoetbalploeg. “Dit is een erkenning voor wat onze club de voorbije jaren heeft gebracht.”

De nationale training heeft plaats op zaterdag 15 december om 10 uur in het Eurovolleycenter in Vilvoorde en is ter voorbereiding voor het wereldkampioenschap in juni 2019 in Rusland. Het gaat om een voorselectie met 29 spelers die door bondscoach Rony Penninck werd vrijgegeven. Laurenz Simoens en Stan Braem van ZVC Assebroeke zijn de enige West-Vlamingen in de lijst. “Het is nog geen definitieve selectie, maar nu toch al een mooie prestatie om er bij te zijn“, stelt Steve Matthys van de Brugse zaalvoetbalclub. “Vorig jaar voor de deelname aan het EK waren ze met 16. We zijn hoe dan ook trots als club om nu al twee spelers te mogen leveren.”

“We hebben deze selectie in eerste instantie te danken aan ons team”

Laurenz Simoens (20) uit Sint-Kruis wil in het veldvoetbal na FC Gullegem na Nieuwjaar bij een nieuwe ploeg voetballen. “We hebben deze selectie in het zaalvoetbal in de eerste plaats aan onze ploeg te danken. Het is niet alleen onze verdienste, maar van gans Assebroeke. En alles er rond. Er heerst binnen onze club echt een fantastische sfeer.”

Neus voor doelpunten

Stan Braem, de 20-jarige uit Sint-Pieters is veldvoetballer bij KFC Varsenare die in het tussenseizoen van Dosko Sint-Kruis overkwam. Hij is een speler met een neus voor doelpunten. “Het zal in Vilvoorde op de eerste plaats een kennismaking zijn met de andere spelers. Er zijn naast ons ook een pak andere nieuwe spelers.” De nationale zaalvoetbalploeg won het voorbije Europees kampioenschap. “Dat was vorig jaar. Twee weken daarvoor speelden wij met Assebroeke voor de Beker van België tegen Hoboken. We wisten dat er vijf spelers uit die ploeg naar het EK gingen en op die manier hebben wij hun prestaties wat gevolgd“, zegt Laurenz.

Supportersbus

ZVC Assebroeke maakt vrijdagavond een belangrijke verplaatsing naar Berlaar, een ploeg die eveneens aan de top meedraait. Bij winst kan het Brugse team aan kop verder uitlopen. “We gaan niet alleen met onze ploeg, we krijgen de steun van een bus vol supporters. Voor ons is dat leuk om op die manier aan die wedstrijd te beginnen, met hopelijk een goed resultaat. Het is een topper, maar met de fans erbij zijn we er klaar voor”, eindigt Braem.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier