Traiteur Neerhof Kortrijk verliest van rode lantaarn: “Hier geen verklaring voor”

Jeroen Blancke, links naast Stef Labarque: "We moeten dringend nog eens zegevieren." © KDS
Redactie KW

Eerstenationaler Traiteur Neerhof Kortrijk blijft zitten in de hoek waar de klappen vallen. Tegen rode lantaarn Terrasdecor Elsegem, dat tot voor de wedstrijd nog geen punt kon pakken, werd verloren met 6-3. Na negen speeldagen blijft Kortrijk steken op een voorlaatste plaats met amper vier punten. Vrijdag komt Hard Labeur Nazareth op bezoek in sporthal De Weimeersen.

“We hebben er zelf geen verklaring voor”, legt kapitein Jeroen Blancke uit. “Aan het begin van de campagne sukkelden we wat met blessures, maar ondertussen voetballen we bijna weer met dezelfde ploeg van vorig seizoen. Toen stonden we na de eerste ronde in de top vijf, terwijl we nu met vier punten onderin hangen. Het voetbal van vorig jaar hebben we nog niet teruggevonden. De druk die we voelen om te moeten winnen, speelt misschien mee, maar het wordt duidelijk tijd dat we nog eens zegevieren.”

Geen strafschop

Op Elsegem had Kortrijk beter kunnen doen, maar scoren blijft een lastige klus. “We lukten slechts één veldgoal, want de andere twee doelpunten kwamen er op cornerbal. Na een vrije trap kwamen we al snel 1-0 achter. We stelden gelijk, maar een foutje lag aan de basis van een nieuwe achterstand. Elsegem liep daarna uit, maar bij 3-2 maakten we het hen weer moeilijk door meer druk naar voren te zetten. Eens de 4-2 en de 5-2 vielen, was de wedstrijd voorbij. En toch had de wedstrijd anders kunnen lopen. Het kantelpunt kwam er eigenlijk al na één minuut toen een tegenstander binnen de vijfmeterlijn de bal met de arm raakte en we een strafschop hadden kunnen krijgen. Een 0-1-voorsprong op dat moment had een wereld van verschil kunnen maken, want nu waren we voortdurend op achtervolgen aangewezen en dat maakte het extra lastig.”

Vanavond speelt Kortrijk opnieuw een zespuntenwedstrijd. Hard Labeur Nazareth komt op bezoek in de Rollegemse sporthal. “Opnieuw een cruciaal duel voor ons“, bevestigt Jeroen Blancke. “Nazareth wist afgelopen weekend te winnen en telt ondertussen negen punten. Om aansluiting te houden, is een zege de enige optie. Bij verlies wordt het verschil immers acht punten en dat zou wel eens te veel kunnen zijn.” (FMW)

Vrijdag 1 december om 21 uur: Traiteur Neerhof Kortrijk Hard Labeur Nazareth.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier