Traiteur Neerhof Kortrijk ontvangt Appels in de beker: “Prestatie herhalen”

Matthias Cottenier. © KDS
Redactie KW

In de zestiende finales van de beker van België ontvangt eerstenationaler Traiteur Neerhof Kortrijk reeksgenoot Huize Goossens Appels. Beide ploegen kenden een mindere competitiestart en willen van de beker een hoofddoel maken.

“In eerste instantie hopen we een ronde verder te geraken”, reageert Matthias Cottenier. “We hebben het voordeel dat we thuis spelen. In eigen zaal kunnen we altijd iets meer en staan we vaak net iets sterker. We ontvingen Appels al in het begin van de competitie en speelden toen in blok een goede wedstrijd. Die wonnen we ook met 5-3, wat vertrouwen geeft voor deze partij. We hopen de prestatie uit de competitie te herhalen, want van de beker hebben we vooraf een beetje een doel gemaakt. We beseffen dat het een dubbeltje op zijn kant wordt, maar twee jaar geleden stonden we al eens in de halve finale en dat exploot zouden we graag evenaren.”

De bekerpartij moet Kortrijk er weer bovenop helpen, want het team zit in de hoek waar de klappen vallen. Na zes competitiewedstrijden telt Traiteur Neerhof slechts drie punten, waardoor de club op een barrageplaats kampeert. Vorige week ging Kortrijk nog zwaar met 11-1 de boot in bij San Siro Boys Deftinge. “Onze kern is breed, maar momenteel blijft daar nauwelijks iets van over. De lijst met geblesseerden is eindeloos. We hopen zo snel mogelijk enkele sterkhouders te recupereren, want in de voorbije weken hebben we amper of niet met onze typeploeg kunnen spelen. Vorig jaar sloten we met bijna dezelfde kern een zorgeloos seizoen af op de zesde plaats. Dit seizoen zal het jammer genoeg knokken worden voor het behoud.” (FMW)

Vrijdag 27 oktober om 21 uur: Traiteur Neerhof Kortrijk – Huize Goossens Appels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier