Torhout wint met 3-1 van Londerzeel

Dylan Olievier speelde een sterke wedstrijd voor Torhout. © VDB

Torhout KM moest winnen om de barrageplaats vast te houden (Pepingen-Halle speelt pas zondag tegen RC Gent). Dat lukte dankzij een tweede helft waarin KM overnam van de bezoekers, die voor rust beter waren.

Londerzeel, verlost van alle behoudproblemen sedert twee weken, miste drie titularissen (waaronder Sander Van Eyck, die naar Knokke trekt en net als twee anderen hun contract niet wilden verlengen en daarom niet meer mochten spelen van het bestuur). Niettemin speelden ze vrank en vrij en was Londerzeel de dominerende ploeg in de eerste helft. Op een kopbal van De Boeck stond Dylan Olievier op de goeie plaats. Er kwamen veel voorzetten (en stilstaande fases) in de Torhoutse rechthoek, waar er al eens rudimentair werd ontzet, ofwel zat Olievier er goed tussen. De 1-0 viel een beetje uit de lucht. Hollevoet trapte een vrije trap en Alexandre Frutos kopte -door niemand gehinderd- aan de eerste paal rustig binnen (1-0), na 25 minuten. Nadien bleef het spelbeeld hetzelfde : de bezoekers waren baas. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten: Deflem moest zich in de rechthoek maar voorbij één tegenstander draaien om in de korte hoek te besluiten (1-1). KM hield die 1-1 vast tot aan de rust en mocht daarmee niet klagen.

Frutos en Turcan sterk

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de Houtlanders. Een hoekschop werd ingekopt door Depoorter, via de paal en op het been van Coppin en binnen (2-1). Twee minuutjes later kon Hollevoet de bal voor de voet van Coppin brengen, de deviatie ging over. De voorsprong gaf een boost aan de thuisploeg. Londerzeel drong wel aan maar was slordiger dan in de eerste helft. We waren 65 minuten ver bij het eerste doelgevaar van de bezoekers. Verdediger Nwadkikwa kopte een corner voorlangs. Frutos en vooral Turcan bleven altijd aanspeelbaar en KM kwam er soms goed uit. Een dik kwartier voor tijd consternatie. Coppin werd aan de zijlijn foutief aangepakt door Stoclet, arbiter Cornelis liet doorspelen, Torhout zette de bal zelf buiten. Eens weer op de been ging Coppin verhaal halen, kreeg eerst geel en zei nog iets (achteraf bleek dat te zijn “heb je last van de regen misschien?” -het regende toen pijpenstelen) en daarmee kon de ref niet lachen. Tweede geel in dertig seconden en KM met tien.

KM in de puree leek het maar drie minuten later stond het ineens 3-1. Turcan zette zich goed door op rechts, op fysieke kracht voorbij Cloetens en Frutos op de goeie plaats om de 3-1 binnen te leggen. Olievier duwde vier minuten voor tijd een stuiterend schot van invaller Serrou na een lange solo naast de paal en zo sleepte KM de drie punten over de streep. Trainer Bruno Debo achteraf : “We zetten druk op Pepingen-Halle door vier punten uit te lopen op hen, toch verwacht ik dat ze zullen winnen tegen RC Gent. Wat het morgen ook wordt en ook komend weekend : we zijn nu al zeker dat we op de slotdag nog altijd voor die barrageplaats kunnen spelen tegen Pepingen-Halle en die pakken als we die match winnen. Daarom was winst vandaag superbelangrijk.”

Torhout speelde met Olievier; Goddeeris, Theetaert, Depoorter, Van Roose; Vanysacker, Vandaele; Hollevoet (84’Tanghe), Frutos (80’Neu), Turcan; Coppin.

Doelpunten : 25’Frutos 1-0; 32’Deflem 1-1; 46’Coppin 2-1; 77’Frutos 3-1.

Geel : Vandaele. Rood : 76’Coppin (2 x geel).