Torhout KM zwaar onderuit bij Jong Lede

Cordie kreeg twee keer geel. © (Foto VDB)

Tweede nederlaag op rij voor Torhout KM dat bij Jong Lede op een zware nederlaag werd getrakteerd : 3-0, al kwamen die cijfers pas in de slotfase op het bord. Samen met Woluwe-Zaventem, Kampenhout en buur Oostkamp staan de Houtlanders na twee speeldagen helemaal onderin met 0 op 6.

KM mocht de rentree van Vanderbeken in doel en Tim Vandenbogaerde, na drie schorsingsmatchen (twee voor de beker) verwelkomen en kon lang in de match blijven. Voor het halfuur incasseerde KM al twee gele kaarten op rij, voor de centrale verdedigers Cordie en Steur en dat zou later zijn betekenis hebben. Vlak voor rust was er een aangeschoten bal op de hand van Darren Steur en scheidsrechter Bergs -die niet bepaald tot voldoening van de bezoekers de match leidde- floot penalty, Van Peteghem zette die om. De tweede helft drong KM wel aan maar Shema zat niet goed in de match en nog voor het uur werd Cordie met een tweede geel weggestuurd, na een handsbal. Met tien werd het nog moeilijker en KM kon niet echt voor veel gevaar scheppen De thuisploeg had het eerder kunnen afmaken en deed dat in de slotfase met twee late goals.

Ontgoocheling

Trainer Bruno was ontgoocheld, meer dan vorige week. “Tegen Lebbeke speelden we tegen een heel sterke tegenstander, tweede amateurs waard, vandaag was dat niet het geval. Het was een pijnlijke nederlaag, maar we gaan niet panikeren. Erg vind ik dat Thomas Goddeeris na zijn dubbel geel vorige week in de slotfase, omwille van zijn protest na de tweede gele kaart, in plaats van één week liefst vijf weken geschorst werd. Buitensporig en we gaan zeker in beroep. Volgende week ontvangt KM leider Zwevezele op de Velodroom.

Torhout: Vanderbeken, Vanysacker, Cordie, Steur, Defevere (64′ Verhelst), Shema (64′ Christiaens), Vandenbogaerde, Stael (82′ Tanghe) Neu, Hollevoet, Sennesael.

Doelpunten : 44′ Van Peteghem 1-0; 82′ Pieren 2-0; 88′ Van Peteghem 3-0.

Rode kaart : 58′ Cordie (2e geel).