Torhout KM weet weer wat winnen is: 3-1 tegen Gullegem

Jannis Coppin won met zijn Torhout met 3-1 van Gullegem. © VDB

Torhout KM heeft eindelijk eens een burenstrijd winnnend afgesloten. Na nederlagen tegen Winkel Sport (0-3) en op Westhoek (4-2) kon het Gullegem wel in het verlies duwen met 3-1 als eindscore. Na drie nederlagen op rij deed KM ook een goeie zaak in de strijd voor de barrageplaats. Verder kijken de Houtlanders niet. Gullegem bracht te weinig om meer te verdienen dan een weliswaar niptere nederlaag.

Wie dacht dat men de toekomstige KM-spelers Brandon Vanderbeken, Aaron Defevere en Jonathan Stael bij Gullegem aan het werk zou zien, kwam verkeerd uit. Trainer Pascal Devreese hield ze uit zijn selectie. Stael speelde wel met de beloften tegen KM en scoorde de eerste treffer in een 5-1 overwinning. Vanderbeken, met 21 matchen op zijn actief, had volgens toekomstig KM-doelmannentrainer Dries Lievens niets meer te bewijzen bij die invallers. Bij KM was Willems nog niet hersteld en bleven ook Haghedooren (last hamstrings) en Frutos (geopereerd aan de hand) aan de kant.

De eerste noemenswaardige actie was een reuzekans voor de thuisploeg. Hollevoet snelde op links voorbij Delrue, Turcan liep vrij maar kopte aan de verkeerde kant van de paal. Gullegem ging na die verwittiging wel wat meer het spel naar zich toetrekken doch hun openingsgoal viel toch uit de lucht. Amini maakte een actie, een glijdende Olievier had duidelijk toch de bal mee, Amini ging uiteraard wel plat. Na appel van de bezoekers wees scheidsrechter Michiel De Cuyper naar de stip en Debouver zette de strafschop om (0-1).

Terechte voorsprong

Minuten later gebeurde de fout op Ntambue op de rand van de zestien, dit keer was de fout wel duidelijk en op de 20ste minuut kwam Olievier opnieuw glijdend uit tegen de pijlsnelle Amini, en nu had de doelman verzorging nodig. Na 25 minuten ging Turcan op rechts door, Sampers bleef aan hem sleuren en de Fransman ging neer. Logische penalty, omgezet door Cordie (1-1). KM moest iets meer zijn toevlucht nemen tot overtredingen. Kort voor rust brak Gullegem nog eens uit na een slecht genomen hoekschop van Torhout, Hempte plaatste de bal buiten het kader. Zo konden we met 1-1 gaan rusten.

De tweede helft kon niet veel beter beginnen voor Torhout. Turcan kopte met het achterhoofd een voorzet van Hollevoet binnen (2-1). Amini ging nog een keer (te) gretig neer en kreeg terecht geel voor een schwalbe. KM putte vertrouwen uit die voorsprong en ging op zoek naar een derde treffer. Pas na 67 minuten kon Gullegem voor het eerst en het laatst dreigen in de tweede helft: Debouver ging nog eens goed diep, Cordie pakte met een prima sliding uit en kon het gevaar bezweren. Torhout wettigde nu zijn voorsprong, maar kon zijn counters niet uitspelen. Tot zeven minuten voor tijd. Turcan werd op rechts vrijgespeeld door Vanysacker, wachtte lang, Coppin devieerde zonder succes en Hollevoet kreeg de bal aan de tweede paal en kon draaien en afwerken (3-1). Komend weekend gaat KM op bezoek bij leider Sparta Petegem maar het kon dit weekend zijn voorsprong op Bornem wel vergroten.

(DC – foto BVB)

Torhout KM deed het met : Olievier; Goddeeris, Cordie, Depoorter, Van Roose; Neu, Theetaert,

Vanysacker (84’Tanghe), Hollevoet; Turcan (90’Maes), Coppin.

De ploeg van Gullegem was : Djerdi; Delrue, Sampers (70’Rubulotta), Vandoorne, Hempte; Vancraeyveldt,

Dejonghe, Debouver, Dekiere (63’Soenens); Ntambue, Amini.

Doelpunten : 12’Debouver (pen.) 0-1; 25’Cordie (pen.) 1-1; 48’Turcan 2-1; 84’Hollevoet 3-1.