Torhout KM voelt zich bestolen bij Melsele na 1-0 verlies

Redactie KW

Torhout KM is onderuit gegaan op het veld van Melsele met het kleinste verschil en blijft daardoor op de voorlaatste plaats geparkeerd.

Het voelt ook weer de adem van SV Oostkamp (dat won in Wervik) in zijn nek. Mits winst had KM over Melsele en Kampenhout gesprongen en de laatste drie verlaten.

Het zat allemaal niet mee in Oost-Vlaanderen en KM voelde zich bestolen door scheidsrechter Sander Opsomer. Die sloot nog voor de rust de heroptredende Jonathan Stael uit en floot volgens KM de ganse match tegen de bezoekers. De referee sloot in de eerste match tegen Lebbeke in de slotfase Thomas Goddeeris uit en maakte een zwaar rapport uit. In eerste instantie werd toen een schorsing van vijf weken uitgesproken, maar die werd herzien en teruggebracht tot een minimum na getuigenverklaringen, de versie van de referee werd toen niet echt weerhouden.

KM deed het zonder Shema. Eerst zou de vleugelspeler met Rwandese roots al eerder vertrokken zijn voor een match met het Rwandese nationale team, dan kwam er een berciht dat hij pas zondag zou vertrekken, uiteindelijk kwam er nog een oproeping dat zijn vliegtuigtickets geboekt waren voor zaterdag om 22 uur. Steur is een viertal weken out (spierscheur hamstrings). Willems had slechts één keer getraind en bleef op de bank.

In de eerste helft was er een poging van Volckerick die de beide palen trof vooraleer Vanderbeken de bal kon klemmen. Een poging van Hollevoet ging naast en na elf minuten kreeg Stael een gele kaart voor een vermeende schwalbe. Het was een gewoon duel waarbij Stael onderuit ging in de zestien van de thuisploeg maar hij vroeg niet om een fout, toch kreeg hij het gele karton. Nsumbu en Christiaens kopten elk een kans over, even later geraakte de thuisspeler geblesseerd en werd hij vervangen door Vinck. Christiaens vond nog eens Van Den Bogaerde, maar die schoot op Van Den Wildebergh. Stael kreeg vlak voor rust een tweede gele kaart na een doordeweekse fout aan de middenlijn.

KM dus met tien na de rust en in het vierde kwartier had het knap lastig, Van Osselaer en De Vos dreigden. Op een hoekschop kopte de ingevallen Vinck, ongedekt, raak (1-0). Goddeeris zag zijn knal gepareerd, bij de thuisploeg kreeg ook een thuisspeler na zijn tweede zware fout een tweede geel, waardoor het laatste kwartier tien tegen tien was. Tanghe vond nog eens het zijnet, verder kwam KM niet. In de slotfase kreeg Cordie nog geel voor protest, zijn derde. Dat maakt dat KM het komend weekend moet doen, tegen het goed presterende Wetteren, zonder Shema (tot 18 november weg met Rwanda), Steur (geblesseerd), Stael en Cordie (allebei geschorst). Wellicht maakt Coulibaly dan zijn debuut.

(DC)

Torhout KM speelde met : Vanderbeken; Goddeeris, Cordie, Verhelst (83’Van Wijk), Defevere; Vanysacker, Stael; Tanghe, Van Den Bogaerde, Hollevoet; Christiaens. (Meeuws, Willems en Couwyzer kwamen niet in actie)

Doelpunt : 60’Vinck 1-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier