Torhout KM pakt punt bij Olsa Brakel

Anouk Vanysacker scoorde de 1-1 gelijkmaker. © VDB
Redactie KW

Torhout KM speelde zaterdagnammidag een vooruitgeschoven wedstrijd van de zeventiende speeldag op het veld van Olsa Brakel, match normaal voorzien voor het weekend van 14 januari maar vervroegd op verzoek van de thuisploeg. Het was ook de eerste match met Bruno Debo effectief op de bank.

In Brakel ontbraken met Goddeeris en Turcan twee titularissen door schorsing, ook Neu (klierkoorts) en Haghedooren (hervallen) liepen er niet bij, Willems maakte zijn rentree na een meniscusoperatie. De jonge Enrique Tanghe verwierf zijn eerste selectie en zat op de bank naast Meeuws, Vandaele en Vandenbussche. Het werd een gelijk opgaande match, waarin Olivier achteraf wel matchwinnaar wordt genoemd. De beste kans in het laatste halfuur was wel nog voor de thuisploeg, toen was Torhout de betere ploeg.

Ook het eerste kwartier was voor de bezoekers, nadien nam de thuisploeg het over en kreeg toch een drietal kansen. Olivier was onberispelijk, na de pauze hield de druk nog even aan en Achebar bracht de thuisploeg op voorsprong. Na het uur herstelde Torhout het evenwicht en werd gaandeweg de betere ploeg. De gelijkmaker kwam van de voet van Anouk Vanysacker met een laag maar onhoudbaar afstandsschot. Het was de thuisploeg die dan zijn gevaarlijkste man, Achebar, naar de kant haalde om het evenwicht te herstellen. Olievier deed nog een prima redding, Tanghe mocht zijn eerste wedstrijdminuten in de eerste ploeg pakken (de andere drie bleven op de bank) en finaal was iedereen tevreden met het gelijkspel.

Voor KM is het toch wel een mentale opsteker. Het springt naar de veertiende plaats en laat Bornem en Pepingen-Halle achter zich, beiden hebben in het weekend van 14 januari geen gemakkelijke opdracht. Indien KM er in zou slagen om op 7 januari de inhaalmatch in Halle te winnen, laat het de huidige rode lantaarn vier punten achter zich.

(DACH – foto Bart)

Olsa Brakel – Torhout KM: 1-1

Torhout: Olivier; Depoorter, Cordie, Theetaert, Willems; Hollevoet (87’Tanghe), Van Roose, Vanysacker, Frutos; Coppin, Vermander.

Doelpunten : 56′ Achabar 1-0, 65′ Vanysacker 1-1.