Torhout KM opnieuw onderuit op eigen veld

Torhout KM heeft een nieuwe thuisnederlaag, de vierde al, niet kunnen vermijden. Het had een puntje kunnen wettigen, want tot minuut 89 stond het immers 1-1 en toen speelde KM al 32 minuten met tien man.

De late treffer van de bezoekers betekent meteen dat KM, samen met Pepingen-Halle, op de laatste plaats blijft staan. Na de uitermate zwakke prestatie in Bornem had trainer Deschodt ingegrepen. Vandaele en Theetaert verdwenen naar de bank en Haghedooren en Turcan verdwenen zelfs helemaal uit de selectie, zeg maar een sanctie. Een basisplaats was er voor Hollevoet en Vermander, vorig weekend op de bank gestart. Nieuw in de selectie én meteen in de ploeg: Darren Steur, terug na lang blessureleed. Net als Anouk Vanysacker, die in het tussenseizoen overkwam van de beloften van Cercle, in de voorbereiding enkele mooie dingen liet zien maar nog voorde competitiestart geblesseerd raakte.

KM speelde weer in de nieuwe gifgroene shirts waarin het vorig weekend verkeerd afliep, maar de start was deze keer niet verkeerd. Hollevoet plaatste al na 3 minuten een vrije trap vanop zo’n 18 meter op de lat en de doelman was blij dat Coppin de rebound niet binnen de palen kon koppen. Dat was wel het enige doelgevaar van KM in het eerste halfuur. Ronse, slap gestart, nam na 20 minuten het commando over, maar Youla (eerst op Meeuws en dan een volley over) en Lambo (kopbal net over) konden de zelf afgedwongen kansen niet afwerken. Ronse had het evenwicht helemaal hersteld, maar in de laatste twee minuten vielen er nog twee kansen. Eerst Hollevoet, vrijgespeeld centraal voor doel, op de voet van de bezoekende goallie en vervolgens op de tegenprik van Youla die ook Meeuws op zijn weg vond.

Rode kaart voor Steur

Na de rust was het eerst KM dat dreigde. Bijna besloot Bailly in eigen doel en op de corner veegde Boucaert een kopbal van Coppin van de lijn. Het was aan de overkant dat het gebeurde. Steur, voor de rust ontsnapt aan rechtstreeks rood, kreeg een eerder lichte tweede geel. Lambo kon eerst dreigen, maar zonder gevolg. Toen Van Wingen al te veel vrijheid kreeg in de kleine rechthoek, kon hij van dichtbij afwerken (0-1). Deschodt greep in met een dubbele wissel en gooide in de laatste tien minuten ook nog verdediger Cordie in de vuurlinie.

Met succes: Coppin kreeg vrijheid in het centrum en werkte fraai af (1-1, 84′). Met Cordie in de spits en Depoorter op linksback, Theetaert centraal achterin ging KM zowaar nog op zoek naar de overwinning. Cordie kreeg geel voor een schwalbe terwijl de helft van Torhout om een strafschop vroeg. Het werd nog erger: in de laatste minuut kon Boucart vanop rechts Yakassongo bereiken en die kopte van dichtbij binnen (1-2). Een jammerlijke zaak voor de Houtlanders.

(DACH)

KM Torhout: Meeuws, Goddeeris, Van Roose, Depoorter, Deturck (73′ Theetaert), Hollvoet, Vanysacker (73′ Vandaele), Steur, Vermander (81′ Cordie), Frutos, Coppin.