Torhout KM ligt uit beker na verlies met penalty’s

Torhout KM heeft bij Spouwen-Mopertingen, dat in 2e amateurs B uitkomt, een heel degelijke prestatie geleverd. Na 90 minuten stond het 0-0, maar KM was dichter bij de zege gekomen dan de thuisploeg, die een reeks hoger uitkomt

Bij Torhout ontbraken Willems (knieproblemen), Goddeeris (privé, opname kind in ziekenhuis), Stael (lichtgeblesseerd) en Van Den Bogaerde (geschorst). Sennesael was weer fit maar begon op de bank, naast Meeuws, Broes Van Wijk en Christiaens. Shema was sedert vrijdag speelgerechtigd en gaf zijn visitekaartje af, hij was de beste bezoeker.

Voor de rust was er van de thuisploeg alleen een prachtig afstandsschot van Yildiz, Vanderbeken leek geklopt maar de bal ging vlak naast. Dan had KM al op voorsprong kunnen staan want toen Steur scoorde werd die treffer afgekeurd, ten onrechte want naast de doelman bevond zich ook nog een speler op de lijn. Er was ook een dubieus penaltygeval, een fout op Shema werd door referee Luyck niet gefloten terwijl gans KM om penalty riep.

Na rust werd Sennesael het veld opgestuurd voor Tanghe, tien minuten later ging de thuistrainer over tot een dubbele wissel omdat het moeilijk kansen afdwong. Halfweg de tweede helft had Brandon Vanderbeken een supersave nodig op een poging van Benassar, KM kwam weer dicht bij een penalty maar opnieuw ging Luyckx niet op de vraag in. Zo bleef het 0-0 na een goeie volwassen prestatie van KM. Vanderbeken had zaterdag minder werk dan één week eerder bij tweede provincialer Havinnes.

Bij de penalties stond het na de vijf eerste strafschoppen 4-4. Eén thuisspeler schoot op de paal, Verhelst zag zijn elfmeter gered. Bij de eerste extra penalty schoot Neu over én maakte de thuisspeler het wel af, 5-4 na strafschoppen dus.

Torhout KM speelde met : Vanderbeken; Bouckaert, Cordie, Verhelst, Defevere; Steur, Vanysacker; Shema, Neu, Hollevoet (68’Christiaens); Tanghe (46’Sennesael).

Doordat KM uitgebekerd is, volgt normaal een vrij weekend. Geen oefenmatch zondag, maar wel een extra training op zaterdagmorgen.