Torhout KM knokt terug tegen efficiënt KVC Wingene: 3-3

Tresor Shema scoorde twee keer voor Torhout. © Bart

Torhout KM kreeg een lesje in efficiëntie van Wingene, dat drie kansen kreeg en ze alle drie benutte. Twee na stilstaande fases, waarbij de defensie van KM er niet goed uit zag, doelman incluis. Aan de andere kant waren er heel wat meer kansen voor de thuisploeg, die zich toch de morele winnaar voelde. Torhout kwam achter, kreeg in de slotminuut nog een penalty tegen en toen die gemist werd, had het nog de kracht had om te reageren met de meer dan verdiende gelijkmaker van de jonge Tanghe tot gevolg.

Het eerste doelgevaar kwam na 8 minuten, Tanghe kopte een voorzet vanop links voorlangs. De reactie kwam snel en was effectief. Petrovic kopte een bal zijwaarts, de vrijstaande Lingier nam in één tijd over en Vanderbeken was verrast (0-1). Nog voor het kwartier was er een reactie van Tanghe, weer hij verlengde een bal met het hoofd maar via de vingertoppen van Verhulst werd het een hoekschop. Uitstel, geen afstel. Op het kwartier vond Hollevoet met een nieuwe flankwissel de infiltrerende Shema, die in twee tijden voorbij zijn tegenstander geraakte en binnentikte (1-1). In de daaropvolgende minuten verzuimde KM om op voorsprong te komen. Eerst schudde Shema een lange dribble uit zijn beentjes maar besloot op Verhulst, even later was er een geharrewar waarbij twee spelers vanop twee meter de bal niet over de lijn kregen. En tenslotte was er een diepe bal, perfect in de loop van Tanghe, die de bal over doel zette. KM verdiende de voorsprong, Wingene pakte hem. Een hoekschop belandde bij Vermeulen, die ongehinderd in het dak van het doel kopte (1-2), volledig tegen de gang van het spel in.

Shema brengt hoop

De thuisploeg kwam gedreven uit de kleedkamer, de eerste kans liet wel 10 minuten op zich wachten. Een kopbal van Tanghe werd door Vermeulen van de lijn geveegd. Verhulst pareerde een schot van Shema. De Nederlander stond nog eens in scorepositie maar kreeg de bal op zijn schouder. De eerste keer dat Wingene aan het doel van KM kwam, was het weer prijs. Brogniez vond met een boogballetje Bruning die de 1-3 op het bord bracht. Shema bracht de spanning weer, met een mooie raid en een schuin onhoudbaar schot (2-3), Steur schoof een rij op. Er kwamen redelijk wat hoge ballen maar geen echte kansen meer. Shema kwam terug in de match en Hollevoet zorgde voor de flankaanvoer. Vanderbeken haalde in minuut 90 de ingevallen Kissi onderuit. Bruning schoot de penalty hoog over en dat brak Wingene nog zuur op. De laatste bal voor doel werd eerst door twee thuisspelers gemist, Tanghe zette er zijn voet door en zorgde voor gerechtigdheid (3-3). KM pakt de zege altijd als het even efficiënt is als Wingene.

(DACH – foto Bart)

TORHOUT KM : Vanderbeken; Goddeeris, Cordie, Steur, Defevere (84′ Willems); Vanysacker (73′ Christiaens), Van Wijk; Shema, Van Den Bogaerde, Hollevoet ; Tanghe.

KVC WINGENE : Verhulst; Vermeulen, Demaitre, Vanthournout; Hoornaert, Flederick, Vandewiele, Petrovic, Bruning; Brogniez (83′ Wittesaele), Lingier (86′ Kissi).

Doelpunten : 10′ Lingier 0-1; 15′ Shema 1-1; 39′ Vermeulen 1-2; 71′ Bruning 1-3; 75′ Shema 2-3; 91′ Tanghe 3-3.