Torhout KM haalt uit op transfermarkt: Vanaudenaerde, Declercq en Simoens

Laurenz Simoens in actie bij Cercle Brugge. © BELGA
Redactie KW

Torhout KM haalde eind vorig kalenderjaar al Elimane Coulibaly (35, transfervrij) en Jason Vandelanoitte (32, maar nog steeds nietspeelgerechtigd) binnen maar daarmee stopte de zoektocht naar bijkomende versterkingen niet.

Bruno Debo mag vanaf komend weekend op drie extra spelers rekenen om te beginnen aan de operatie “redding”. Dat KM nog twee ervaren dertigers en een jonge speler binnenhaalt heeft daar alles mee te maken. Voorzitter Dick D’Hoore en ondervoorzitters Nico Vermeersch en Johan Bossuyt doen er alles aan om te vermijden dat de club degradeert en kijken op iets langere termijn naar een terugkeer naar tweede amateurs.

De eerste aanwinst is Gunter Vanaudenaerde, 34 intussen en nu geen titularis meer bij Winkel Sport. De gewezen jeugdspeler van Lissewege, D.Blankenberge en Cercle Brugge is het meest bekend van zijn periode bij Club Brugge, waar hij in 1999 naar toe trok en in de A-kern geraakte en 22 keer meespeelde in de A-ploeg. In 2006 trok hij naar het Nederlandse NEC Nijmegen (ere-divisie), nadien keerde hij terug naar België en speelde hij bij Westerlo (vijf seizoenen), OHL (eerste) en Antwerp (tweede). Meer dan tien jaar dus op het hoogste niveau in België en Nederland, in 2015 trok hij naar St.Eloois-Winkel waar hij tot vorig seizoen titularis was, meestal als rechtsback. Dit seizoen kwam hij minder in de basisploeg van Danny Lavens voor, vandaar dat hij mocht vertrekken.

Nog een jaartje ouder, is Frederik Declercq (35). Centrale verdediger en soms verdedigende middenvelder, die van Harelbeke overkomt. Declercq begon als jeugdspeler in Kachtem, speelde ook nog bij Harelbeke, waar hij titularis werd. Nadien volgden Lauwe, Oudenaarde, KV Kortrijk, Deinze, KSV Roeselare, nogmaals Deinze en Oudenaarde. In 2016 werd hij kampioen in derde amateurs met Ingelmunster, dat één jaar later fuseerde met Izegem wat Mandel United werd. Dit jaar begon hij in Harelbeke, en nu komt er dus een vervolg bij Torhout KM.

Laurenz Simoens is pas 20 en begon bij Daring Brugge, werd er snel opgemerkt door Cercle Brugge, waar hij de ganse jeugdopleiding doormaakte en als 17-jarige al in de eerste ploeg kwam. Een basisplaats zat er voor de spits nooit in en in 2017 werd hij uitgeleend aan FC Gullegem. Dit seizoen trokken ze hem definitief aan, maar er kwam een sportieve kink in de kabel toen bleek dat Simoens ook zaalvoetbal bleef spelen. Het contract werd verbroken. Bij KM kan Simoens zijn carrière herlanceren.

(DACH)