Torhout KM efficiënter dan SV Oostkamp in doelpuntenrijk degradatieduel (5-3)

Frederik Declercq © (Foto VDB)

Torhout KM deed een prima zaak in het rechtstreeks degradieduel. Het herstelde de kloof met rode lantaarn SV Oostkamp die er voor de vorige speeldag was tot vier punten. Vorig weekend won SVO zijn derde thuismatch op rij van Kampenhout, KM ging de boot in op Wingene met 4-3 na een 0-3-voorsprong. Jammer genoeg voor Torhout (en zelfs voor Oostkamp) ging Wervik zowaar winnen bij datzelfde Wingene (0-1) waardoor KM niet over Wervik sprong zoals men zelf had verhoopt bij de thuisploeg.

Bij SV Oostkamp ontbrak Lenihan, de aanvoerder heeft mogelijks klierkoorts. Ook Vermaut (ziek) en Bekaert (geblesseerd) ontbraken, Arne Buysse had 20 minuten met de beloften gespeeld en zat op de bank. Bij Torhout KM verhuisde Goddeeris naar de bank, Simoens speelde rechtsback, een wel heel ongewone positie voor de ex-Cercle-aanvaller. Met Christiaens en Coulibaly had Debo twee aanvallers op de bank zitten, de spitspositie was voor Van den Bogaerde, die Stael in zijn rug had en vanop de flanken door Hollevoet en Shema moest worden bediend.

Eerste gevaar was een voorzet van Shema die door Van den Bogaerde via een been in hoekschop werd gewerkt. Op een tegenaanval kon Declercq de wegspurtende Canoot nog net bijbenen en wegwerken. Even later was de thuisploeg wel succesvol. Simoens stoomde door op rechts, bal voor doel, niemand erbij en aan de tweede paal werkte Shema de bal met veel moeite over de lijn (1-0). De bezoekers lieten niet begaan, Bonny werd in de diepte gestuurd, leek te gaan scoren maar de uitgekomen Vanderbeken raakte de bal net voldoende om de bal centimeters naast te zien gaan. De meeste aanvallen van Torhout strandden voor de zestien. Alleen een afstandsschot van Declercq was dreigend maar ging een metertje naast. Kort voor rust kwam SVO verdiend op gelijke hoogte. Na een dribbelnummer van Bonny en een één-twee met Canoot werd Bonny in de zestien door Declercq onderuit gehaald. Penalty, omgezet door Jorn Vermeulen (1-1). Lang kon SVO van die stand niet profiteren. Een lange bal van Declercq werd voor doel gestuurd vanop de zijkant, Stael duwde van dichtbij binnen, een vergelijkbare goal met de eerste en goed voor 2-1, meteen ook de ruststand. De bezoekers verloren nog voor rust Timmerman (hamstringblessure).

Na de rust was er nog niets gebeurd toen Torhout uitliep. Prima voorzet van Hollevoet vanop rechts, centraal infiltreerde Stael en zette van dichtbij de 3-1 op het bord. Match gespeeld leek het, de bezoekers hadden in tegenstelling tot de eerste helft niet meteen een antwoord. Vanderbeken trapte een keepersbal domweg tegen Bonny aan en mocht blij zijn dat de bal tegen de paal ging. De match leek definitief gedaan toen de bal vanop rechts werd afgeweerd en buiten de rechthoek bij Shema kwam, hij trof vanop 20 meter raak, Schelstraete ging niet vrijuit (4-1). Een kwartier voor tijd gaf KM domweg een nieuwe penalty weg, Bonny dribbelde weg van het doel maar werd randje zestienmeter toch gepakt door Simoens. Vermeulen zette zijn tweede strafschop om (4-2). De spanning keerde terug omdat KM al het scenario van Wingene zag opdoemen en niet meer rustig kon uitverdedigen. En toen Canoot uit de de draai de 4-3 op het bord schoot, gierden de zenuwen door de keel bij de thuisploeg. Oostkamp toonde zich nu heel weerbaar en drong fel aan. Coulibaly, twintig minuten voor tijd ingekomen voor Van den Bogaerde haalde evenwel de spanning weg twee minuten voor tijd toen hij op de counter na uitglijden van Blieck zich sterker toonde dan Decloedt en Schelstraete versloeg (5-3). KM met de hakken over de sloot maar uiteindelijk tellen alleen de punten.

(DACH)

TORHOUT KM : Vanderbeken; Simoens, Cordie, Vanaudenaerde, Defevere; Declercq, Neu, Stael (74′ Vanysacker); Hollevoet, Van den Bogaerde (70′ Coulibaly), Shema.

SV OOSTKAMP : Schelstraete; Decloedt, Blieck, Vanneste, Himpe; Timmerman (43′ Ly), Vermeulen, Verheyden (71′ Buyssse), Lannoo; Bonny, Canoot.

DOELPUNTEN : 12′ Shema 1-0; 39′ Vermeulen (pen.) 1-1; 40′ Stael 2-1; 56′ Stael 3-1; 69′ Shema 4-1; 75′ Vermeulen (pen.) 4-2; 82′ Canoot 4-3; 88′ Coulibaly 5-3.