"Top om te leven, maar sportief echte afknapper"

17/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 16/11/17 om 13:23

Twintig jaar geleden ruilde Piet Verschelde als topschutter van de Belgische eerste klasse Racing Harelbeke in voor OGC Nice. "Toen een tweedeklasser, ja, maar welke voetballer zou op zijn 33ste zo'n financiële buitenkans laten liggen? En er zijn slechtere plekken om te wonen dan de Côte d'Azur", mijmert de Zultenaar. Midden volgende week keert hij in het spoor van Zulte Waregem nog eens terug naar de plek waar zijn carrière plots een internationale wending kreeg.

Een training van zijn club KVC Deerlijk Sport laat hij niet graag schieten, vertelt Piet Verschelde, en al zeker niet nu hij de ploeg naar een onverwachte leidersplaats in tweede provinciale B heeft geleid. Maar aan de lokroep van Nice kan hij niet weerstaan. "Everson Pereira da Silva, een gewezen ploeggenoot van RWDM die ook voor Nice voetbalde en er nog altijd woont, drong aan op mijn komst en regelde tickets via de club. We vertrekken woensdag vanop Schiphol en keren vrijdag terug, want zaterdag staat er met Deerlijk een wedstrijd op het programma. 't Is al tegen mijn principes dat ik een training mis."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!