Tom Raes heeft nog een doorlopend contract bij KFC Mandel United en wil ook blijven

Tom Raes probeert hier Dylan Descheemaecker van RC Harelbeke de bal afhandig te maken. Frederik Declercq kijkt toe. © VDB
Wouter Vander Stricht

Zeven zeges op rij, slechts één tegendoelpunt geïncasseerd. Dat zijn cijfers waarmee je naar huis mag komen. Mandel United wil op het elan verder gaan, Tom Raes hoopt bij de club te blijven. “Als ik me ergens engageer, dan doe ik dat ook voluit!”, klinkt het.

De jongste vijf weken staat Tom Raes vast in de verdediging bij KFC Mandel United en presteert hij ook puik. De uit Hooglede afkomstige verdediger, die nu in Staden woont, werkt bij Bordes in Izegem. Hij speelde in zijn carrière vooral voor KSV Roeselare, een langere periode bij KSV Oudenaarde en vorig seizoen werd hij een half jaar door KSV Roeselare uitgeleend aan VW Hamme. In het tussenseizoen ondertekende hij een driejarig contract bij Mandel United. Hij heeft er geen moeite mee om te zeggen dat het seizoensbegin niet verliep zoals gewenst. “In voetbal heb je het niet altijd zoals je wil. Maar je moet ook niet meteen opgeven. Ik ben hier een engagement aangegaan en dat verbreek ik niet zomaar.”

Op vraag van Olsa Brakel werd het duel 14 dagen vervroegd, naar paaszaterdag, de dag voor de Ronde van Vlaanderen door de Vlaamse Ardennen raast

In de wandelgangen viel al te horen dat Raes eigenlijk mocht uitkijken naar een andere ploeg. “Ik ben met het bestuur gaan praten en heb daar aangegeven dat ik hier graag verder zou gaan. Je ziet dat het in het voetbal snel kan keren. Momenteel sta ik in de basis, we doen het collectief erg goed.”

Zondag komt RC Gent op bezoek. Frederik Declercq keert terug uit schorsing, nu is Michiel Clyncke geel geschorst. “Jammer, wat hij is erg belangrijk voor ons.” In de tweede helft op Londerzeel incasseerde Mandel vier gele kaarten in een half uur tijd. Naast Clyncke, ook Seignez, Bouchaala en Beyens. Seignez, die op Londerzeel aan de aftrap kwam, scoorde ook zijn eerste goal van het seizoen.

Op vraag van Olsa Brakel werd het onderlinge treffen 14 dagen vervroegd naar paaszaterdag 31 maart, daags voor de Ronde van Vlaanderen daar voorbij dendert. Tussenin trekt Mandel ook nog naar Pepingen-Halle. Een goed serietje neerzetten (of beter gezegd verderzetten) en Mandel United kan de druk bij Rupel Boom en Winkel Sport leggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier