“Thuis een onklopbare status”

Mathias Meulenyzer. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

In tweede provinciale B is er komende zondag de burenstrijd tussen VK Dadizele A en Olympic Ledegem A. Beide ploegen hebben er alle baat bij om te winnen. De thuisploeg zit immers in volle titelstrijd met leider Deerlijk en achtervolger Heestert verwikkeld, terwijl de bezoekers uit Ledegem op een eindrondeticket azen.

“In Anzegem hebben we een mooie overwinning geboekt”, opent de 23-jarige schrijnwerker Guillermo Prez. “Ik weet dat dit team niet echt hoog gerangschikt staat, maar toch beschikt het over een pak goede voetballers. Vandaar dat het belangrijk was dat we eerst op voorsprong kwamen. Erna kregen we het even moeilijk en volgde de gelijkmaker. In de tweede helft kon dan toch voor het definitieve verschil gezorgd worden. Door de nieuwe winst (onder coach Pascal Mestdagh werd trouwens nog maar één keer verloren, red.) is ons gevoel nog beter voor de derby tegen Ledegem. De heenmatch eindigde onbeslist, maar toen al hadden we de beste kansen. Dit willen we nu ook omzetten in doelpunten. Honoré en Duyck keren trouwens na schorsing terug in de selectie, dus we zijn compleet.”

Ook Mathias Meulenyzer is van mening dat zijn team altijd voor de volle buit moet gaan. “Met onze kwalitatieve kern moeten we van niemand schrik hebben. Ik weet wel dat er ook bij Ledegem veel talent zit, maar thuis hebben we een onklopbare status verworven en we willen die niet meer kwijt. Ledegem gaat dus komend weekend voor de bijl. We hebben trouwens nog iets goed te maken tegen die gasten. Daar bleven we op een gelijkspel steken terwijl er veel meer in zat”, besluit de 23-jarige projectleider uit Beveren-Leie, die nog niet besliste over zijn toekomst maar wel al gesprekken had met het Daizelse bestuur.

Collectief sterk

Ook in Ledegem lopen ze door de vlotte winst (6-0) tegen Beselare met een brede glimlach rond. “Een vroege voorsprong is tegen dat soort stugge ploegen altijd een groot voordeel”, weet Glenn Debal. “Ze kregen meteen een mentale tik en kwamen die nooit meer te boven. Bij de rust was het al 4-0. We zijn dus zeker klaar voor de derby op Dadizele.”

“Hun sterkte is hun collectiviteit. Zwakke plekken hebben ze niet, maar dat wordt ook van ons gezegd. De heenmatch bleef onbeslist en ook nu zullen details over winst of verlies beslissen. Hopelijk kunnen wij aan het langste eind trekken”, aldus de 25-jarige maatschappelijke werker uit Ledegem.

Glenn Debal. (Foto JS)
Glenn Debal. (Foto JS)

(SBR)

SV Anzegem 1

VK Dadizele A 3

VK Dadizele A: Deneir, Ollivier, Devisch, Cottenier (88′ Meulenyzer), Tack, Decaestecker, Corneillie, Prez (89′ Demeyere), Kerkhof (64′ Cannaert), Bourgeois en Cappelaere.

Doelpunten: 8′ Kerkhof 0-1, 56′ Geldhof 1-1, 65′ en 90′ Cannaert 1-2 en 1-3.

Olympic Ledegem A 6

KEVC Beselare 0

Ol. Ledegem A: Beernaert, Haemers, Catry, Debal, Leenaert, Stragier, Vermeeren (68′ Dupont), Vervaeke (68′ Six), Van Reckem, De Gryse en Delameilleure (68′ Deprez).

Doelpunten: 3′ Vermeeren 1-0, 15′ Leenaert 2-0, 37′ Vervaeke 3-0, 38′ Vermeeren 4-0, 44′ en 73′ Leenaert 5-0 en 6-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier