Thomas Depoorter (KM Torhout) speelt volgend seizoen bij KSV Diksmuide

01/02/18 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:09

Thomas Depoorter (26), de kapitein van KM Torhout, ruilt zijn ploeg in het tussenseizoen voor tweedeprovincialer KSV Diksmuide.

Thomas Depoorter (KM Torhout) speelt volgend seizoen bij KSV Diksmuide

Met Thomas Depoorter haalt KSV Diksmuide de kapitein van KM Torhout (tweede amateurklasse) weg. © VDB

Thomas Depoorter: "Na negen jaar Torhout ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben een paar weken geleden op De Pluimen naar KSV Diksmuide-Meulebeke gaan kijken om mijn goede vriend Klaas Devriendt aan het werk te zien en zag een bruisende club met veel ambitie. Na een gesprek met het Diksmuidse bestuur wist ik dat er een grote kans was dat ik de keuze voor de Diksmuidelingen zou maken. Bij deze is dat nu ook gebeurd. Ik zal tot het einde van het seizoen alles geven met Torhout in de hoop het behoud te verzekeren. Daarna begin ik met heel veel zin aan een nieuw avontuur!"

Filip Mattelin (sportief manager): "Voor ons is dit een toptransfer. Het is fijn om vast te stellen dat spelers als Thomas Depoorter mee toekomstgericht denken en niet louter financieel redeneren. Torhout wou hem houden en ook Oostkamp was geïnteresseerd. Het zegt veel dat hij voor ons kiest. Thomas is een uitstekende voetballer, maar straalt ook naast het veld heel wat maturiteit uit. We zijn uiteraard heel blij met zijn komst!"

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!