Thierry Lemaire ruilt RW Hollebeke voor BS Geluveld (3A)

Thierry Lemaire hier nog als trainer van RW Hollebeke. © (EF)
Redactie KW

Lang heeft BS Geluveld het niet moeten rooien zonder hoofdcoach. Nadat Gerdy Saelens er de brui aan gaf, nam Blue Star snel contact op met Hollebeke-coach Thierry Lemaire. Beide partijen raakten er snel uit en zo zit Lemaire dit weekend voor het eerst in de Geluveldse dug-out voor de topper tegen leider SV Veurne.

“De eerste contacten zijn er gekomen een tweetal dagen nadat Gerdy zijn ontslag heeft ingediend“, doet Lemaire zijn relaas. “De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat er voor aanvang van dit seizoen ook al gesprekken waren geweest met Geluveld. Gerdy twijfelde toen namelijk of hij wel zou aanblijven als hoofdcoach en had dat ook verteld aan het bestuur. Omdat Gerdy en Geluveld toen toch besloten om samen verder te gaan, zijn de gesprekken met mij afgesprongen en zette ik met plezier mijn werk bij Hollebeke verder.”

Veel ambitie

De wisselvallige seizoenstart en soms grimmige sfeer deden Saelens uiteindelijk toch de handdoek werpen. “En zo kwam Blue Star opnieuw bij mij terecht. Ik zat al snel samen met het bestuur om de spelerskern en de ambities op korte en lange termijn van de club te bespreken. Aangezien ik het nog altijd naar mijn zin had bij Hollebeke ben ik zeker niet over één nacht ijs gegaan. Ik heb veel ambitie als hoofdtrainer en besefte dat ik deze kans – om de opstap te maken van vierde naar derde provinciale – niet kon laten liggen. Ik ben Hollebeke enorm dankbaar voor de kans die ze mij gegeven hebben als T1, ik ben er zeker van dat de club een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Discipline

De spelerskern van Blue Star kent weinig geheimen voor Lemaire, die al een tijdje meedraait in het wereldje. “Een heel aantal jongens zoals Callemein, Bruynsteen en Holvoet ken ik nog van mijn tijd als assistent-coach bij SC Zonnebeke. Ook de andere spelers zijn geen onbekenden als je de provinciale reeksen een beetje volgt. De club heeft een kwalitatief sterke kern samengesteld, de ambitie is nog steeds om mee te doen voor een eindrondeticket. Zonder afbreuk te willen doen aan het werk van mijn voorganger – die hier schitterend werk geleverd heeft en die ik heel goed ken en enorm respecteer – zou ik vooral de nadruk willen leggen op de discipline in mijn eerste weken. Bij sommige spelers is er wat laksheid in hun spel geslopen die we er snel weer uit moeten krijgen”, besluit Lemaire.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier