Tessa Wullaert scoort beslissende treffer tegen Roemenië

21/10/17 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:40

De Belgische vrouwenvoetbalploeg, Red Flames, heeft vrijdagavond met 3-2 van Roemenië gewonnen op de tweede speeldag van de kwalificaties voor het WK in 2019 in Frankrijk.

Tessa Wullaert scoort beslissende treffer tegen Roemenië

We zien Tessa Wullaert in september in actie tegen Moldavië. Gisteren zorgde ze voor de beslissende treffer tegen Roemenië. © BELGA

Na een halfuur was het aanvoerder Janice Cayman die de score opende voor de Flames, 23e op de wereldranglijst. Zeven minuten later maakte ze al haar tweede, en leek de wedstrijd gespeeld. Een minuut later kwam Cosmina Dusa echter met de aansluitingstreffer. Kort na de rust bracht Laura Rus (53.) de Roemenen, die pas 38e staan op de FIFA-ranking, langszij.

Helemaal in het slot kwam alsnog de beslissende treffer van Tessa Wullaert (87.), winnares van de eerste Gouden Schoen voor vrouwen in januari van dit jaar. België komt samen met Italië aan de leiding in groep 6. Het heeft net als Italië zes op zes. Moldavië en Roemenië hebben nul punten. De groepswinnaar plaatst zich voor het WK, de vier beste tweedes spelen barrages.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!