Tessa Wullaert geeft met City bij Atlético zege uit handen in heenmatch 1/16e finales CL

Manchester City en Tessa Wullaert hebben donderdagavond in de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Champions League voor vrouwen de zege op het veld van Atlético Madrid uit handen gegeven. De Citizens slikten in de slotminuten de 1-1. Dat was meteen ook de eindstand.

De Citizens kwamen op het kwartier snel op voorsprong dankzij een rake kopbal van Gemma Bonner. De bezoekers hielden hun voorsprong tot aan de pauze vast, mede dankzij Wullaert. Op slag van rust keerde de Red Flame een Madrileens schot van de lijn. In de tweede helft drukte Atlético de Engelse vrouwen op de eigen helft. Manchester City hield stand, maar in de slotminuten belandde een afgeweken voorzet van Kenti Robles (89.) toch tegen de netten. Wullaert maakte de match vol als offensieve middenvelder.

De terugwedstrijd wordt op woensdag 26 september (20u) gespeeld in Manchester. De daaropvolgende loting voor de achtste finales staat op 1 oktober op het programma.