Tessa Wullaert en Standard Fémina kampioen in BeNe League

© VDB
Redactie KW

De Luikse dames hadden voldoende aan een 2-0-zege tegen PSV/FC Eindhoven om de eerste en laatste titel te grijpen in de grensoverschrijdende competitie.

De BeNe League houdt na dit seizoen op te bestaan en dus was het nu of nooit voor Standard Fémina om de BeNe League-titel te grijpen. De Luikse dames heersen al enkele jaren in België, maar in de BeNe League lukte het vooralsnog niet. Vorig jaar moest het team nog de duimen leggen voor FC Twente, maar dit seizoen wisten ze de Tukkers op twee punten achterstand te houden. Standard won 21 van haar 24 wedstrijden. Enkel KAA Gent (1-0) en FC Twente (1-1 en 0-2) wisten punten af te snoepen.

Wilde Standard Fémina de titel grijpen, dan moest het op de slotspeeldag op Sclessin wel nog voorbij PSV/FC Eindhoven. Aan de rust stond de brilscore nog op het bord, maar na de pauze maakte de thuisploeg het verschil. Sara Yüceil opende meteen na de rust de score en 20 minuten later verdubbelde Tessa Wullaert met haar 18de doelpunt van het seizoen de score. Daarmee kroont ze zich tot topschutter in de BeNe League. Dubbel feest dus.

“Ik ben blij dat ik kon scoren en na de tweede goal zo de druk wat kon wegnemen”, laat Tessa Wullaert daags na de titel optekenen. “Ik denk dat we de BeNe League niet mooier konden afsluiten, gesteund door 2.500 supporters die achter ons stonden. Het is een moment dat ik graag nog eens zou willen beleven, maar dat zal jammer genoeg niet meer gaan.”

Zo gaat Standard Fémina de geschiedenisboeken in als laatste BeNe League-kampioen en Tessa Wullaert als laatste topschutter van de grensoverschrijdende competitie. “We waren er met Standard al drie jaar heel dicht bij en ik denk dat we deze titel dan ook al meer dan eenmaal verdiend hadden, maar wij hebben nu de laatste titel en dat zal altijd zo blijven. We zijn ook de enige Belgische ploeg die erin slaagde deze titel binnen te halen, echt een fantastisch gevoel.”

(BV-Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier