SW Harelbeke geeft tweemaal een voorsprong uit handen

Gianny Vanhaecke (rechts) scoorde vorige week de twee treffers en liet ook tegen Hamoir een doelpunt optekenen. © Foto Bart

Het team verloor bij RRC Hamoir uiteindelijk na strafschoppen. Na 90 minuten stond het 1-1, na de verlengingen 2-2.

Ondanks de grote commotie die deze week rond SW Harelbeke hing – zie artikels onderaan deze pagina – moest de vierdeklasser vandaag vol aan de bak. In de eindronde voor promotie naar derde klasse werd vorige week met 2-0 gewonnen tegen Esperanza Pelt, vandaag trok SW naar RRC Hamoir.

Dankzij een treffer van Timothy Van de Wouwer leek SW Harelbeke goed op weg om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het doelpunt volstond niet voor winst, want in de reguliere speeltijd kon Hamoir nog net de gelijkmaker scoren. Beide teams stevenden af op verlengingen, waarin Gianny Vanhaecke snel voor de 1-2 zorgde. Opnieuw leek Harelbeke de schaapjes op het droge te hebben, maar Hamoir strooide andermaal roet in het eten met een late tegentreffer: 2-2. Uiteindelijk moesten penalty’s over winst en verlies beslissen, waarbij Harelbeke aan het kortste eind trok.