SVV Damme naar interprovinciale eindronde,vind hier ook de andere eindrondeuitslagen

SV Oostkamp en Excelsior Zedelgem streden voor een plaats in eerste provinciale. Op de foto zien we hoe Kjell Langeraert van Oostkamp tracht om het schot van Ruben Walcarius te blokkeren. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

De ontknoping nadert. Op Hemelvaartsdag valt in eerste provinciale de beslissing over wie de interprovinciale eindronde afwerkt, terwijl in andere reeksen de eerste finales worden afgewerkt. In derde provinciale staat ook nog een barragematch voor degradatie op het programma.

Eerste provinciale: Damme zet Wingene opzij

VC Wingene en SVV Damme streden om een ticket voor de interprovinciale eindronde. Op weg naar de finale haalde VC Wingene het van Eendracht Wervik. SVV Damme schakelde SC Wielsbeke uit. Damme haalde het overtuigend met 1-3 bij Wingene en neemt het nu op tegen Tilleur.

KVC Wingene – SVV Damme 1-3

Tweede provinciale A: Oostkamp juicht en gaat naar finale

SV Oostkamp had de beste papieren in deze eindrondefinale. De heenwedstrijd op de Groene Meersen werd immers met 0-1 gewonnen. In de return werd Zedelgem met 5-0 forfaitcijfers terug naar huis gestuurd. Oostkamp gaat dus door naar de finale, daar in treft het Lowingen (lees hieronder).

SV Oostkamp – Excelsior Zedelgem 5-0

Tweede provinciale B: Lowingen haalt fors uit

De heenwedstrijd tussen RFC Lowingen en Olympic Ledegem eindigde op 1-1, waardoor Olympic Ledegem voor de terugwedstrijd dus een licht voordeel had. Tijdens de competitie ging Ledegem met 2-5 winnen op het veld van Lowingen, nu nam Lowingen revanche met ook al een 2-5 overwinning in Ledegem.

Olympic Ledegem – RFC Lowingen 2-5

Derde provinciale A : Zonnebeke en Komen houden elkaar in evenwicht

In derde provinciale A staan in de finale met SC Zonnebeke en Jespo Komen-Waasten twee outsiders tegenover elkaar. In de competitie toonde Zonnebeke zich tweemaal de sterkste, al is dat in de eindronde geen zekerheid op succes. In de halve finale won SC Zonnebeke immers tegen SK Nieuwkerke… en Nieuwkerke was in de competitie tweemaal de betere van SC Zonnebeke, maar ging in de eindronde tweemaal onderuit.

SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten (heen) : 1-1

Derde provinciale B : scoreloos gelijkspel laat alles open voor terugwedstrijd

SK Spermalie-Middelkerke hoopt via de eindronde haar plaats in tweede provinciale na één seizoen opnieuw in te nemen. Daarvoor moet het voorbij KEG Gistel, dat Davo Westende uit de eindronde knikkerde. SK Spermalie-Middelkerke kegelde er dan weer favoriet SK Steenbrugge uit.

KEG Gistel – SK Spermalie-Middelkerke (heen) : 0-0

Derde provinciale C: Moen en Dadizele houden het scoreloos

VK Dadizele is al zo goed als zeker van promotie naar tweede provinciale, maar wil het echt honderd procent zeker zijn, dan vervult het ook best haar sportieve plicht door te winnen tegen FC Moen. KFC Langemark kan nog beslissen om na de degradatie uit eerste provinciale volgend seizoen in tweede provinciale aan te treden. Maar de club bevestigde zelf aan onze redactie dat ze in vierde provinciale beginnen onder een nieuw stamnummer, waardoor er een bijkomende stijger komt uit derde provinciale, VK Dadizele dus als best geklasseerde eindrondefinalist in derde provinciale. In de reguliere competitie wonnen beide ploegen hun thuiswedstrijd tegen elkaar. VK Dadizele met 4-2, FC Moen met 2-1.

FC Moen – VK Dadizele: 0-0

Barrage derde provinciale : Zandvoorde gered door twee goals van Guga Baul

Eendracht Jonkershove is in de driestrijd met Eendracht Kuurne en Union Zandvoorde al zeker van een verlengd verblijf in derde provinciale door de zege tegen Kuurne. Union Zandvoorde heeft dan weer een gelijkspel nodig om zich te redden. Bij een nederlaag van Zandvoorde degradeert het en blijft Eendracht Kuurne, omdat het tijdens de reguliere competitie meer punten pakte dan Zandvoorde. De barragewedstrijd tussen Kuurne en Zandvoorde eindigde immers op een 1-1-gelijkspel.

Union Zandvoorde – Eendracht Jonkershove 4-4 (Guga Baul scoort twee keer)

Vierde provinciale A : Keiem (al zeker van promotie) vervult plicht

Sporting Keiem is al zeker van promotie naar derde provinciale. Bij Keiem willen ze hun supporters echter nog eens verwennen met een overwinning en deze eindronde in schoonheid afsluiten. Bij Merkem Sport droomden ze voor aanvang van het seizoen van de eindronde en staan ze als outsider in deze finale.

Sporting Keiem – Merkem Sport (heen) 2-1

KFC Lichtervelde is al zeker van promotie. (Foto Bart)
KFC Lichtervelde is al zeker van promotie. (Foto Bart)© VDB

Vierde provinciale B: Lichtervelde wint op verplaatsing

KFC Lichtervelde is als best geklasseerde ploeg in de eindrondefinales al zeker van promotie naar derde provinciale. Toch zijn ze niet van plan om Jong Male de promotie cadeau te doen. KFC Lichtervelde zette op weg naar de finale Sint-Joris Sportief opzij met 2-0 en 0-5. Jong Male kende meer moeite met Zeehaven Zeebrugge. Thuis werd met 2-0 gewonnen, terwijl de terugmatch in Zeebrugge met 1-0 werd verloren.

Jong Male – KFC Lichtervelde 0-1

Vierde provinciale C : Gits vat met bonus straks thuiswedstrijd aan

KVP Gits had strafschoppen nodig op weg naar de eindrondefinale. De heenwedstrijd tegen Moorsele werd met 1-2 gewonnen, maar de terugwedstrijd werd met eenzelfde score verloren. In de strafschoppenreeks trok het toch aan het langste eind met 6-5. Hulste Sportief stootte dan weer door naar de eindfase ten koste van Rekkem.

Hulste Sportief – KVP Gits (om 18 uur) : 1-2

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier