Svelta Melsele kan KVC Wingene niets in de weg leggen

Jeremy Brogniez scoorde vanop de stip het enige doelpunt. © VDB

In een weinig aantrekkelijke wedstrijd behaalde KVC de broodnodige drie punten. Een strafschopdoelpunt van Brogniez zette de 1-0 op het bord en daar bleef het ook bij.

In een zwakke eerste helft hadden beide doelmannen enkel pluk- en raapwerk. Dat zegt genoeg over het spelpeil der ploegen. Veel kleine foutjes en de daaropvolgende vrije trappen en ook de hoekschoppen leverden geen gevaar op.

Tweede helft

Na de pauze kwam Wingene gretig uit de kleedkamer en zette Melsele onder druk. Toen Kissi in de zestien foutief gestuit werd, wees de overigens goed leidende ref Delhougne naar de stip. Brogniez legde de bal perfect in de rechter benedenhoek. Eenmaal op voorsprong controleerde de thuisploeg de wedstrijd en was ook nog een paar keer gevaarlijk. De bezoekers probeerden onder leiding van hun kapitein Vinck Wingene in verlegenheid te brengen maar slaagden daar niet in. Een opstootje tien minuten voor affluiten werd door de ref vakkundig opgelost. De wedstrijd hobbelde naar zijn einde en KVC pakte de nodige punten om op gelijke hoogte met leider Menen te blijven.