SVD Kortemark wil de (kleine) vormcrisis beëindigen

Christ Vandevijvere © VDB
Redactie KW

SVD Kortemark zit in een dip. Het verloor met het kleinste verschil bij SK Eernegem. Trainer Christ Vandevijvere is vooral ontevreden over de manier waarop dat gebeurde. “Ik verwacht een duidelijk signaal.”

“Tegen Eernegem moesten we het qua strijdlust, engagement en motivatie afleggen. We startten weliswaar met de juiste bedoelingen, namen de match in handen, maar kwamen ongelukkig op achterstand na een misverstand. Daarbovenop kregen we nog eens rood en dan slaat het allemaal tegen. We zitten in een situatie waarin we van een hele kans geen doelpunt meer kunnen maken, laat staan van een halve kans. We mogen spreken van een dip. Ik ga er eerlijk in zijn: zondag was het absolute dieptepunt voor mij. Maar alle respect voor Eernegem, dat er alles aan deed. Maar voor ons is het een beschamende nederlaag waarbij iedere speler en ook ik als trainer in de spiegel moet kijken. Ik ben verantwoordelijk voor de selectie en neem dan ook de volledige verantwoordelijkheid op mij. Het is heel jammer, want we zijn bezig aan een heel mooi seizoen, maar door die nederlaag is het met een kanttekening. Gaan er veranderingen komen? Ja, die komen er. Ik heb mensen gezien die hun hoofd er niet meer voor willen leggen en die gaan eruit. Dat is zeker.”

“We moeten de laatste vier wedstrijden aanpakken met de mentaliteit die we in het begin wel konden opbrengen. Maar ik denk dat er te veel spelers op hun adem trappen en op de toppen van hun tenen gespeeld hebben en dat het nu allemaal een beetje keert: spelers uit vorm, het geluk niet meer volledig aan onze zijde. Het slaat allemaal een beetje op hetzelfde moment tegen, maar door keihard te werken kunnen we uit de negatieve spiraal komen.”

“Ik verwacht een duidelijk signaal van mijn groep. En zeker een reactie om U tegen te zeggen. Zal Varsenare het kind van de rekening worden? Ik denk het wel, maar het wordt geen gemakkelijke match, want die jongens geloven nog volop in het behoud. We moeten van de eerste minuut de kopjes in de juiste richting krijgen en van daaruit voetballen.” (BV)