Strafschop in slotminuut levert zege voor Winkel Sport op in topper op Mandel United

De match tussen Mandel United en Winkel Sport, die de leiding deelden en ook favoriet zijn voor de titel, eindigde op 0-1. Een strafschop in de absolute slotfase besliste de partij.

Er was bijzonder veel volk komen opdagen voor de topper en derby tussen Mandel United en St.-Eloois-Winkel. Wellicht zat ook het zonnige weer daar voor iets tussen. Wie erbij was heeft een leuke wedstrijd gezien zonder echt veel doelkansen en waarbij de thuisploeg de meeste kansen kreeg in de eerste helft en de bezoekers overwicht konden afdwingen in de tweede helft. Een strafschop in de allerlaatste minuut betekende de volle buit voor de bezoekers.

In de eerste tien minuten beperkten beide ploegen zich tot aftastend voetbal en was er ook licht overwicht van de bezoekers. Op de negende minuut een eerste open kans voor Mandel toen Beyens na botsing met de bezoekende doelman de bal wist af te snoepen maar er niet in slaagde de doelman te omspelen en in het lege doel te trappen.

Op de 11de minuut een gevaarlijke terugspeelbal naar doelman van Winkel bijna onderschept door Clyncke. Mandel bleef druk zetten en ook Coppin kreeg een mooie voorzet van Clyncke voorgeschoteld maar verder dan een gekraakt schot kwam het niet.

Op het kwartier mocht Tamsin een vrijschop nemen vanaf 25 meter maar de bezoekende goalie was alert. Op de 17de minuut trok ook Clyncke nog eens ten aanval maar zijn, schot ging over. Tussendoor pakte ook de Winkelse middenvelder Oumedjeber uit met een knap schot maar Laleman was attent. Mandel bleef echter gaan voor een doelpunt en zij waren er dicht bij toen op de 26ste minuut een heerlijk hakje van Dhondt Coppin in schietpositie bracht maar de doelman redde.

Nog voor de rust kon Clyncke een aanval afronden met een hoekschop maar de stand bleef ongewijzigd zodat beide mochten gaan rusten bij een gevleide 0-0 score voor Winkel waarbij Mandel de kansen niet wist af te maken. In de tweede helft probeerden de bezoekers meer druk te zetten en Mandel United geraakte aanvankelijk moeilijk van onder deze druk uit. Op de 60ste minuut kreeg Winkel een enorme kans waarbij Munoz Herrera echter op de deklat besloot.

De aanvalsdrift van Winkel temperde en Mandel kwam beter in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te zijn. Het zag er dan ook naar uit dat de wedstrijd op een billijk gelijk spel zou uitdraaien toen in de allerlaatste minuut Bailly een nutteloze strafschop maakte op Bougrissi. De strafschop werd feilloos omgezet door Monoz Herrera 0-1 en meteen wedstrijd gespeeld.