Sporting Artwa is een trotse minivoetbalkampioen

Kampioen Sporting Artwa met boven v.l.n.r.: Piet Claeys, Matthias Versluys, Jeroen Schoonbaert, Tim Baert, Hannes Matthys, Sam Blancke. Onder v.l.n.r.: Tobias Boddez, Joachim Boddez, Sander Matthys.
Redactie KW

In de minivoetbalcompetitie kern Brugge- Oostkamp is Sporting Artwa kampioen in vierde afdeling B. De ploeg is in 2012 ontstaan in de jeugdbeweging KSA Ter Straeten in Sint-Andries waar de spelers leider zijn.

In het seizoen 2013-2014 zijn ze in competitie gegaan. “Artwa komt eigenlijk van Stella Artois, vandaar ook ongeveer ons logo en we drinken nadien graag een pintje”, lacht aanvoerder Sam Blancke. “We zijn eindelijk kampioen en dus tijd voor stapje hoger, want we mikten al elk jaar op de top vijf. Collectief werden we sterker, we geraakten beter op elkaar ingespeeld en we bleven geduldig. Dit seizoen vonden we dan ook de tijd rijp om te promoveren.”

Sporting Artwa gaat in derde nationale aan de slag. “We zijn nog een jonge ploeg en kunnen nog veel ervaring opdoen. Met de twee spelers die nog uit blessure moeten terugkomen en onze eerste doelman die nog op een Erasmusreis is zullen we sowieso sterker zijn en willen we ons op de eerste plaats handhaven. En vooral veel bijleren, een rustig stabiel seizoen spelen.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier