"Sponsors kunnen niet blijven bijpassen"

12/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 11/01/18 om 10:29

Het was er op bestuurlijk vlak al anderhalf jaar onrustig, maar afgelopen weekend barstte de bom pas echt in het Forestierstadion. KRC Harelbeke dreigt op een financiële strop af te stevenen, al zijn er (nu nog) geen schulden. Helaas is er ook onvoldoende budget om het volledige seizoen af te werken.

Het imago van de club was tot voor kort nochtans zo goed als smetteloos. Na de fusie van het jeugd- en hoofdbestuur in 2015 is de ellende blijkbaar begonnen. Karakters begonnen te botsen, bestuursleden stapten op of kregen zelf de buitenwacht aangezegd. Er waren problemen met de fiscus. "We hebben na controles van de fiscus twee keer 100.000 euro moeten opleggen", mocht beheerraadslid Dino Rogiers het zondag uitleggen aan de spelers. En er blijven maar lijken uit de kast vallen uit het verre en minder verre verleden. Tot nu toe pasten de beheerraadsleden en sponsors altijd alles bij, maar dat blijft natuurlijk niet duren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!