Spelersbus Club Brugge loopt zware averij op... door eigen supporters

07/05/18 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:28

Ramen en carrosserie raakten beschadigd door Bengaals vuur en ander pyrotechnisch materiaal.

Spelersbus Club Brugge loopt zware averij op... door eigen supporters

Het lijkt een échte horrorzondag te worden voor Club Brugge, die 6de mei. Nadat ze eerder al verloren tegen Anderlecht, hun fans na de match met élkaar op de vuist gingen én de politie een onderzoek voert naar mogelijke grafschennis op het kerkhof vlakbij Jan Breydel, is er nu een extra probleem opgedoken.

De spelersbus van de club liep immers duizenden, zo niet tienduizenden euro's schade op. Dat gebeurde nadat de supporters van blauw-zwart de spelers bij aanvang van de wedstrijd een vurig onthaal gaven. Jammer genoeg namen sommigen dat iets te letterlijk. De ramen liepen door het pyrotechnisch materiaal en Bengaals vuurwerk immers zware brandschade op. Ze moeten vervangen worden. Datzelfde gebeurde met de carrosserie, die bijna letterlijk gebrandmerkt is. Daarenboven zijn er nog eens heel wat blutsen.

Als klap op de - ironische - vuurpijl is ook het rookdetectiesysteem volledig tilt geslagen. Door het grote rookgordijn, haalde de ventilatie van de bus heel wat rook binnen. Daarop ging gisterenmiddag op de bus ook meteen het brandalarm af. Het volledige systeem moet gereset worden. Later vandaag zal de spelersbus van wat naderbij bekeken worden. Maar het lijkt er nu al op dat de schade immens is.

(MM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!