Slap Cercle Brugge geraakt niet voorbij Tubize

© BELGA
Redactie KW

Groen-zwart blijft tegen de rode lantaarn op 0-0 steken en laat een unieke mogelijkheid op de tweede periode liggen.

Opvallend bij Cercle: geen Crysan en Tormin in de wedstrijdkern, net als Delacourt die de dag voordien ziek afhaakte. Achterin maakte Xandao zijn debuut en kreeg Bruno net als in de vorige thuiswedstrijd zijn kans. Om aan het aantal Belgen te komen zaten met Vandenbussche en Van Damme twee keepers op de bank. Bij Tubize waren Stevance en Zenke invaller.

Cercle trok in de aanvangsfase met geduld naar voor, zij het zonder echt doelgevaar. Halfweg toch Hoggas met een voorzet-schot die door Defourny over het doel werd getikt. In de hoekschop die daarop volgde, trapte Taravel in de handen van de bezoekende doelman. Aan de overzijde ging Lambot in de fout, gelukkig kwam Nardi tijdig uit zijn doel om redding te brengen op het schot van Sawaneh. Cercle had tot dan niet echt de overmacht en de ruimte tegen het blok van Tubize, dat soms wel een goede actie in huis had. Vijf minuten voor rust trapte Achahbar in het zijnet en Schuster in de handen van Nardi. Na een povere eerste helft werd er dan ook niet gescoord.

Geen doelgevaar

Wie een ander Cercle verwachtte in de tweede helft, kwam bedrogen uit. In het eerste halfuur voetbalde de thuisploeg geen enkele doelkans bijeen, al was dat ook de verdienste van een stug Tubize. De Brusselaars roken zelfs hun kans en brachten hun topschutter Stevance in het spel. Bij Cercle kwam De Belder in. Een kwartier voor tijd in de striemende regen toch even groen-zwart. Cardona kon alleen door op rechts, maar hij besloot voorlangs. In de slotfase werd Stevance ook nog in stelling gebracht. Nardi, misschien wel de enige op niveau bij groen-zwart, bracht nog maar eens redding.

Cercle moest tevreden zijn met het gelijke spel en blijft leider in de tweede periode, al kan Lierse bij winst zondag tegen OH Leuven op één punt komen.

(ACR – foto BELGA)

Cercle Brugge – FC Tubize 0-0

Cercle Brugge: Nardi, Imorou, Taravel, Lambot, Xandao, Palun, Koné, Hoggas (79′ Gaspar), Mercier, Bruno (72′ De Belder), Cardona

FC Tubize: Defourny, Laurent, Dudouit,Garlito, Sawaneh (68′ Stevance), Weymans, Achahbar, Schuster (61′ Armenakas), Naah, Nirisarike, Toure

Gele kaarten: 22′ Laurent, 63′ Armenakas, 72′ Weymans, 78′ Touré.

Scheidsrechter: Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier