SK Vlamertinge verslaat Diest en redt daarmee ook West-Vlaamse provinciale ploegen

SK Vlamertinge heeft de barragematch tegen KFC Diest gewonnen en dat zorgt voor een zucht van opluchting bij heel wat provinciale ploegen.

KSK Vlamertinge leek na de overwinning van vorig weekend op Sint-Gillis Waas zeker van een verlengd verblijf in derde amateurklasse. Tot begin deze week het BAS SK Deinze 39 punten terug gaf waardoor er een bal aan het rollen ging in alle reeksen. Vlamertinge moest zo plots winnen van Diest om in derde amateurklasse te blijven. De rood-witten deden dat ook en na de 3-0 zege zijn ook de andere West-Vlaamse ploegen nu zeker dat hun barragewedstrijden nog van betekenis zijn.

Na een vrije trap van Pecqueux kan Logie in de 19′ de openingstreffer binnen koppen. Met 1-0 wordt ook de rust ingegaan. Daarna gaat Diest op zoek naar de gelijkmaker en wordt de wedstrijd wat bitsiger met gele kaarten die vallen aan beide kanten. Luyten van Diest ziet twee keer geel en mag in de 67′ de kleedkamers opzoeken. De daaropvolgende minuut scoort Deman de bevrijdende 2-0. Op 20 minuten voor het einde van de wedstrijd kopt de afscheidnemende Cannaert de 3-0 binnen.

Gevolgen provinciaal

Ook goed nieuws dus voor KSV Rumbeke, dat zo in eerste provinciale blijft. SK Beveren-Leie won de testwedstrijd in tweede provinciale tegen De Haan en speelt dus nog een jaartje langer in tweede. De winnaar van het driehoekstornooi tussen FC Lissewege, SK Elverdinge en NS Heule blijft in derde provinciale. Anders was dit tornooi een maat voor niks geweest.