SK Torhout met groot overwicht kampioen

Uitbundige vreugde na de 6-0 zege van SK Torhout: de titel is binnen! © (Foto JS)
Redactie KW

SK Torhout mag zich opmaken voor derde provinciale. Na een ruime 6-0-overwinning tegen Hoger Op Oedelem is de titel in vierde provinciale B een feit. Op vier speeldagen van het einde kan het niet meer ingehaald worden. Daarmee is de ploeg de eerste kampioen in de provinciale voetbalreeksen.

SK Torhout stak het nooit onder stoelen of banken. Het wilde de promotie naar derde provinciale bewerkstelligen en nog het liefst met een titel. Het seizoen startte echter met een valse noot, maar die werd vakkundig doorgespoeld met een indrukwekkende reeks overwinningen.

Match gespeeld bij de rust

Enkel KVV Aartrijke kon de Houtlanders nog een overwinning aansmeren, maar nadien ging de ploeg van Patrick Van Insberghe onverstoord verder. Tot het zondag het orgelpunt plaatste met een zege tegen HO Oedelem. SK maakte van meet af aan haar aanvallende intenties duidelijk. In het openingskwartier konden Shane Lapere (tot tweemaal toe) en Jan Decapmaker al voor de openingstreffer zorgen, maar ze gingen te onzorgvuldig te werk in de afwerking. Een vrijschop van Kiani Mombert werd afgeweerd door doelman Annys. Maar halfweg de eerste helft kon voor de eerste maal gejuicht worden. Een voorzet vanop links kwam bij de mee opgschoven rechtsachter Davy Timperman. Die haalde uit en zijn bal verdween via de paal in de rechterbovenhoek binnen. Vijf minuten later verdubbelde Gilles Vandenberghe de score en iets voorbij het halfuur was de match gespeeld toen Shane Lapere alleen op doel mocht gaan en beheerst binnen schoof. Tussenin had Giovanni Vandenbussche nog een uitstekende redding in petto op een kopbal van Wout Dereere. De 3-0-tussenstand aan de rust was verdiend.

Na de pauze legde Ruben Laplasse met een kopbal de wedstrijd in een beslissende plooi. Halfweg de tweede helft omspeelde Shane Lapere de bezoekende goalie en zorgde voor de forfaitcijfers met zijn tweede van de namiddag. Dan al was het aftellen tot het laatste fluitsignaal, maar niet vooraleer Nick Vanden Berghe een orgelpunt plaatste. Zijn boogbal ging via de verste paal binnen. 6-0 en het feest kon beginnen.

(BV – Foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier