SK Londerzeel dient VK Westhoek pijnlijke nederlaag toe

Yohann Loisel van KVK Westhoek vond de weg naar doel. © a-Bart

SK Londerzeel blijkt het zwarte beest van VK Westhoek te zijn. Na de 0-7-thuisnederlaag ging VK Westhoek nu ook in de terugwedstrijd met 4-2 de boot in.

VK Westhoek was de eerste 20 minuten van de match niet bij de les, zorgde wel voor een lichte druk gedurende de wedstrijd, maar de thuisploeg verdedigde met man en macht en speculeerde met succes op de tegenaanval. In de vijfde minuut kreeg Hugelier na een inzenden van Mahau de bal vallend tegen de arm en scheidsrechter Bury wees naar de stip. Van Eyk zette de strafschop om.

In de 17de minuut ving Van Eyk een afvallende bal op en lobde die over de defensie en doelman Dumesnil in de verste hoek in doel (2-0). In de 36ste minuut werd een ingezonden bal door de vrijstaande Verlinden buiten het bereik van Dumesnil in doel gekopt. VK Westhoek ging de rust in met een 3-0-achterstand en had daar weinig tegenover te stellen.

Start met forse druk

In de tweede helft begon VK Westhoek met forse druk op de thuisverdediging, maar geen enkele actie leidde aanvankelijk tot enig succes. Integendeel, voor het uur scoorde de thuisploeg een vierde keer na een tweede strafschop binnengetrapt door Van Eyk. Die strafschop kwam er na een fout van De Loof op Verlinden. In de 67ste minuut kon VK Westhoek dan toch voor een eerste doelpunt zorgen. Delannoy stuurde Yohann Loisel in het straatje en die kon vanuit een vrij scherpe hoek via de verste paal scoren. In de 87ste minuut haalde doelman De Vriendt de spurtende Ternier onderuit en diezelfde Ternier zette de strafschop om.

Eén minuut later werd de bal ingezonden voor het doel van SK Londerzeel en doelman De Vriendt sprong de mee opgerukte Hugelier omver. VK Westhoek kreeg een nieuwe strafschop, maar Ternier faalde deze keer vanop de stip. Bij een mogelijke 4-3-stand had het in de blessuretijd nog spannend kunnen worden. VK Westhoek moet de nederlaag toeschrijven aan een offday en speelde eigenlijk ook een ongelukkige wedstrijd.

(EG)

VK Westhoek: Dumesnil, Van Damme, Embrechts, Hugelier, Ternier, Vandermarliere, Misiatu, Kouemaha (62′ Delannoy), De Loof (62′ Sucaet), Gregory Loisel (62′ Verkindere), Yohann Loisel.

Doelpunten: 5′ Van Eyk (1-0), 17′ Van Eyk (2-0), 36′ Verlinden (3-0), 56′ Van Eyk (pen. 4-0), 67′ Yohann Loisel (4-1), 87′ Ternier (pen. 4-2).