SK Elverdinge na spannende slotfase terug naar derde provinciale

Redactie KW

Nadat SK Elverdinge vorig seizoen uit derde provinciale zakte, is het na een seizoen terug van weggeweest. Het was tot de laatste speeldag wachten om de champagne te ontkurken. Op Kruiseke won Elverdinge met 0-1, een goal van middenvelder Yiky Vanhee.

Winnen en Elverdinge was zeker van de titel. Bij puntenverlies was het afhankelijk van het resultaat tussen eerste achtervolger Jonkershove en Alveringem. Elverdinge schoot het best uit de startblokken en kwam op voorsprong na een vrije trap van Yiky Vanhee. Daarna kwam Kruiseke beter in de match. Captain Jelle Debreuck moest een bal van de lijn redden.

Na de pauze kon Aaron Vandendriessche tot twee keer toe oog in oog met de doelman de match beslissen, maar hij kreeg het leer niet tegen de netten. Er volgde nog een slotoffensief van Kruiseke en in de laatste minuut viel een bal op de lat. Bij het laatste fluitsignaal was de ontlading enorm. Concurrent Jonkershove won trouwens met ruime 5-1-cijfers. Mocht die laatste bal op de lat in het doel gegaan zijn, ging dat Elverdinge de titel kosten. Elverdinge telt na 34 speeldagen 1 punt voorsprong op eerste achtervolger Eendracht Jonkershove, 74 tegenover 73.

In de blakende zon werden champagneflessen ontkurkt en zetten spelers, staf en supporters het titelfeest in. Straks wordt dat feest nog verdergezet in de kantine van SK Elverdinge tot in de vroege uurtjes.

(AP – foto HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier