Simon Verhaeghe (U9 NS Heule): “In voetsporen van Kevin De Bruyne treden”

Foto JDH
Redactie KW

Simon Verhaeghe speelt dit seizoen bij de U9 van NS Heule. De kans bestaat dat je hem al zag voetballen op de Wembley in Kortrijk.

De 8-jarige Heulenaar gaat er geregeld een balletje trappen met zijn oudere broer Sander. “Ik train dan veel op mijn afstandsschoten“, zegt Simon. “En die extra trainingen helpen, want ik scoor elke match gemakkelijk doelpunten. Maar eigenlijk geef ik liever assists. Een ploegmaat aan een goal helpen, vind ik veel leuker dan zelf scoren.”

Zijn grote idool kan je al raden: assistenkoning Kevin De Bruyne. “Een van de beste spelers ter wereld”, vindt Simon. “Hij strooit met zijn ogen toe met heerlijke passes. Ik kijk naar al zijn wedstrijden. Bij de Rode Duivels loopt het momenteel wat minder, maar bij Manchester City speelt hij elke week de pannen van het dak. Hij ziet ruimte waar er geen is. Mijn grote droom is om De Bruyne te ontmoeten. Samen in dezelfde ploeg spelen, zal moeilijk zijn, want wanneer ik profspeler ben, is hij al lang op voetbalpensioen. (lacht) Maar wie weet kan ik bij de nationale ploeg ooit in zijn voetsporen treden.” (JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier