SCT Menen pakt punt op RC Gent

10/02/19 om 23:14 - Bijgewerkt om 23:12

Op RC Gent dat een sterke tweede periode speelde, pakte Menen verdiend een punt. Het illustreert dat Sporting wel degelijk over een goede ploeg beschikt.

SCT Menen pakt punt op RC Gent

© VDB

Zonder de gekende en reeds uitvoerig besproken zaken, had Menen in deze competitie alsnog een rol van betekenis kunnen spelen. In de eerste helft waren de bezoekers de evenknie van de thuisploeg, staken meer dan eens gevaarlijk hun neus aan het Oost-Vlaamse venster. Net voor de rust opende Axel Harinck de score.

Na de pauze begon Menen met een goed gevoel aan de tweede helft. Gent probeerde weliswaar druk te zetten, maar de Menense defensie gaf geen krimp. Tot Jonas Vervaeke 20 minuten voor tijd rood pakte. Trainer Pascal Verriest moest zijn defensie noodgedwongen herschikken. Van de desorganisatie profiteerde Gent om enkele minuten later de gelijkmaker te scoren.

(FV)

DOELPUNTEN: 42' Harinck 0-1, 73' Bael 1-1.

MENEN: Olievier, Vervaeke, Derieuw, Mahieu, Meulenyzer, Gallo, Buysse, Harinck (70' Vanhaecke), Mahau, Habbas (74' Rogie), Cardon (90' Duthoo).

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!