SCT Menen pakt een punt op de slotspeeldag

Arne Dutry, hier aan de bal tegen OMS Ingelmunster, scoorde de enige treffer voor Menen. © Foto Bart
Redactie KW

Net als vorige week tegen Sint-Gillis-Waas speelde Menen in Berlare 1-1 gelijk. De bezoekers kwam net voor de rust via Arne Dutry op voorsprong. In de tweede helft vertikte de fusieploeg de cijfers te verdubbelen. Het zou Menen zuur opbreken.

SCT Menen heeft er een wisselvallig seizoen opzitten. Enigszins de schuld van de vele gekwetsten. Charly Allard, een sterkhouder achterin, viel al vroeg geblesseerd uit. Tom Vannieuwenhuyze, die terugkeert naar Sparta Heestert, raakte na zijn zware knieblessure niet meer op niveau, terwijl Bram Gekiere een volledig seizoen van achter de balustrade moest toekijken en Jonas Viaene en Quentin Santelé meerdere weken in de lappenmand lagen.

Titelfavoriet volgend seizoen?

Met de aangetrokken spelers, en niet de minste, mikt de fusieploeg volgend seizoen hoger. Van Gullegem komt het viertal Gwenny Opbrouck, Nicolas Gezelle, Bjorn Vandaele en Karim Stockx. Zopas werden ook nog Jens Lavens (Torhout KM) en Grégoire Décis (FC Doornik) aangeworven. Terwijl men veel verwacht van de teruggekeerde jongeren Laurens Huysentruyt (KV Kortrijk), Jordi Loncke (Moeskroen) en Dias Ramon (Zulte-Waregem). Door de tegenstander wordt Menen nu al bij de titelfavorieten gerekend, maar de fusieploeg houdt het liever op een top vijf plaats.

Doelpunten: 42′ Dutry 0-1, 72′ Traore 1-1.

(Fonzie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier