SCT Menen met drie goals zonder glans voorbij Merelbeke

Kevin Gallo scoorde de openingstreffer. © (Foto MPM)

Cijfers zeggen niet alles. Ondanks de afgetekende 3-0 cijfers was het veldspel van Menen ondermaats.

De thuisploeg begon nochtans uitstekend aan de wedstrijd. Gallo mocht binnen de minuut een vrijschop trappen, deed dat uitstekend. Menen kon zich niet optrekken aan dit vroeg doelpunt, stapelde de slordigheden op. Merelbeke dreigde via hun gevaarlijkste man Ouduro, maar doelman Depaepe reageerde attent. Vroeg in de tweede helft, opnieuw op vrijschop, verdubbelde topscorer Cardon de cijfers. Heerlijk hoe de Menense spits vanuit een nochtans scherpe hoek de bal voorbij een verbouwereerde bezoekende doelman krulde. Ondanks de 2-0 voorsprong legde Menen te weinig bezieling aan de dag. In de slotminuten werd het via Meulenyzer alsnog 3-0. Overdreven cijfers, maar het zal Menen worst wezen.