“Scherpe kantjes zijn eraf”

Bart Feys. (Foto a-WV)
Redactie KW

Zondag is het weer een voetbalhoogdag, want dan wordt dé derby van het seizoen gespeeld, namelijk de Brandjongens tegen de Groene Leeuwen. Jaren geleden was er de burenstrijd tussen de grote jongens Ruiselede en het voormalige lelijke eendje Doomkerke. Maar de laatste seizoenen zijn de rollen wat omgekeerd. Doomkerke strijdt mee aan de top van het klassement, Ruiselede probeert uit de onderste regionen te kruipen.

“Het is niet meer de harde strijd van vroeger tussen de beide teams, de scherpe kantjes van vroeger zijn eraf”, steekt de jonge talentvolle trainer Bart Feys van wal. “We hebben ons vorig weekend goed hersteld na de 0-3-opdoffer die we incasseerden in de thuiswedstrijd tegen Aartrijke. Op Sint-Joris speelden we een heel volwassen wedstrijd die we wonnen met 0-1. Er was een goede balcirculatie, de bal ging vlot van man tot man en kregen een resem kansen, maar bij de afwerking waren we niet scherp genoeg.”

“Ik was een tevreden trainer en kijk dan ook vol vertrouwen uit naar zondag voor de thuisderby tegen GL Ruiselede. Ik gaf de jongens al mee dat ze de buren niet mogen onderschatten. Het blijft een derby en al tellen wij 33 punten en zij maar 12, waakzaam zijn is de boodschap. Over een eindrondeticket wil ik nog niet spreken. Ik bekijk alles van wedstrijd tot wedstrijd.”

Moeilijke heropbouw

“Ik had gehoopt al stukken verder te staan met dit team”, opent de ervaren Ruiseleedse trainer Alain Detavernier, die midden in het seizoen 2015-2016 overnam. “Het was vanaf nul beginnen en het echte voetbal-ABC aanleren. We gaan vooruit, maar kunnen nog geen constante in onze prestaties leggen. Tegen de toppers hebben we al uitstekende wedstrijden gespeeld, maar tegen de staartploegen lukt het ons niet om dat ook te doen. We kunnen nog te weinig het spel zelf maken, maar toch zetten we kleine pasjes vooruit.”

Alain Detavernier. (Foto a-WV)
Alain Detavernier. (Foto a-WV)

“We slikken nog te veel weggeefdoelpunten en scoren ook heel moeilijk. Eens thuis winnen is in al de tijd dat ik hier ben nog niet gelukt. Toch blijf ik optimistisch voor zondag, al mis ik onze sterke doelman. Ik heb echter veel vertrouwen in zijn vervanger. Ik hoop heimelijk op een gelijkspel. Het zal er in de toekomst vooral op aankomen om de ploeg in de breedte uit te bouwen en een scorende spits op de kop te tikken, maar welke ploeg is daar niet naar op zoek?”

(FBR)

Sint- Joris Sport 0

FC Doomkerke 1

FC Doomkerke: Callewaert, Dewolf, Bovijn (51’A. Naessens), De Vriendt, R. Lambrecht, Hautekeete, G. Lambert (90′ D. Naessens), Beernaert, Den Dooven (91′ Lagae), Depoorter, Vanlaere.

Doelpunt: 32′ Depoorter 0-1.

GL Ruiselede 1

VVC Beernem B 1

GL Ruiselede: P. Van Der Meersch, L. Van Der Meersch, Bogaert, Claeys, Callewaert, Declercq (81’Decock), De Backer, Van Robaeys, Van Suypeene (70′ Neuwirth), Van Volsem (29′ Keirsebilck), Van Hamme.

Doelpunten: 31′ Delputte 0-1, 83′ Claeys 1-1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier