Scheldtirade van CEO Roeselare kost KV Mechelen boete van 1.250 euro

Brian Tevreden is niet officieel aangesloten bij de KBVB, waardoor de Nederlandse CEO eigenlijk geen toegang heeft tot de neutrale zone. © VDB
Redactie KW

Door een scheldtirade van Brian Tevreden, de CEO van Roeselare, in de neutrale zone van het AFAS Stadion moet KV Mechelen een boete van 1.250 euro betalen. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verweet Malinwa een gebrekkige organisatie.

KV Mechelen legde Roeselare op 27 oktober met 3-0 over de knie in de Proximus League. De drie doelpunten vielen na de rode kaart voor Gravenberch, die bij SV veel boze reacties uitlokte. Scheidsrechter Wesli De Cremer noteerde in zijn wedstrijdverslag dat Brian Tevreden, de CEO van Roeselare, de vierde official na het laatste fluitsignaal volgde in de spelerstunnel en hem daar gedurende vijf minuten de huid vol schold.

Ironisch genoeg is het niet Roeselare, maar wel KV Mechelen dat bestraft wordt voor de scheldtirade. Tevreden is namelijk niet officieel aangesloten bij de KBVB, waardoor de Nederlandse CEO eigenlijk geen toegang heeft tot de neutrale zone. Toch kon Tevreden de spelerstunnel betreden. “Hieruit blijkt een duidelijke gebrekkige organisatie”, oordeelde de Geschillencommissie, die ook tot de vaststelling kwam dat KV Mechelen niet voor het eerst een slechte matchorganisatie wordt verweten.

Bondsprocureur Marc Rubens wilde graag 2.500 euro boete opleggen aan Malinwa, maar de Geschillencommissie hield het dinsdag op 1.000 euro. Daar kwam nog eens 250 euro bij, afkomstig van een voorwaardelijke geldstraf die effectief werd gemaakt.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier