RW Hollebeke neemt afscheid van David Merlevede en verwelkomt Dirk Commeyne

© EF
Redactie KW

David Merlevede nam ontslag als T2 van RW Hollebeke. Na bijna drie jaar verlaat hij RW Hollebeke, waar hij dit seizoen hulptrainer, T1 ad-interim en opnieuw hulptrainer was. Dirk Commeyne neemt normaal gezien over. Hij was eerder dit seizoen even assistent van… David Merlevede.

David Merlevede kwam drie seizoenen geleden over van de jeugd van GS Voormezele en vormde een tandem met Thierry Lemaire. Dit seizoen begonnen ze aan hun derde jaargang. Na de 7-1-nederlaag tegen Brielen stapte Thierry over naar Geluveld, dat na het ontslag van Gerdy Saelens op zoek was naar een nieuwe hoofdtrainer. David kreeg de kans als T1 en kreeg Dirk Commeyne als assistent. Uiteindelijk voelde David dat die stap te vroeg kwam en zo gingen hij en de club op zoek naar een oplossing. Ze kwamen uit bij Geert Broutin, eerder dit seizoen ontslagen bij SK Elverdinge.

Enkele weken geleden besliste David om zich volgend seizoen te herenigen met Thierry bij Geluveld. Hij zou wel het seizoen uitdoen bij Hollebeke. Nu komt toch vroegtijdig een einde aan de samenwerking tussen David en Hollebeke.

David gaf kort tekst en uitleg. “Ik blik tevreden terug op mijn periode bij Hollebeke, maar er waren de laatste tijd wat zaken waarbij we niet langer op dezelfde golflengte zaten“, vertelt de Zillebekenaar. “Ik zal er niet verder over uitweiden, zodat ik later geen spijt heb van bepaalde uitspraken. Er is nu wat tijd voor quality time met mijn vrouw en dochters en ik kan mij optimaal voorbereiden voor volgend seizoen, waar ik een nieuw hoofdstuk zal aansnijden bij BS Geluveld.”

Hij bracht het bestuur eerder deze week via mail op de hoogte. “We wisten al langer dat David bezig was aan zijn laatste maanden bij RW Hollebeke”, zegt sportief verantwoordelijke Kris Titeca. “Daarom gingen we in het belang van de club al op zoek naar een opvolger. We polsten opnieuw bij Dirk Commeyne. Hij was al even Davids rechterhand. Toen Geert Broutin kwam, zette Dirk een stap opzij. Maar om te weten of het zou klikken tussen Geert en Dirk wilden we er Dirk nu al bijhalen. We brainstormden om een verdeling te maken waarbij zowel David als Dirk via een beurtrol Geert konden assisteren. Het is jammer dat David nu al vertrekt, maar we gaan wat mij betreft als vrienden uit elkaar.”

Ondertussen is Kris en de rest van het bestuur bezig met de uitbouw voor volgend seizoen. “We zullen de kaart van de jeugd trekken en hopen dat er nog wat jonge spelers voor ons project kiezen”, aldus nog Kris.

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier